Η αρμόδια Αρχή ερευνά αν παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα από τη ΝΔ

Η αρμόδια Αρχή ερευνά αν παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα από τη ΝΔ

Τυχόν παραβίαση προσωπικών δεδομένων στο υπό σύσταση «Μητρώο Στελεχών» της Νέας Δημοκρατίας ερευνά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής, κατατέθηκαν στα γραφεία της αναφορές πολιτών, αλλά υπήρξαν και δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με την εφαρμογή που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της «Νέας Δημοκρατίας» για εγγραφή στο υπό δημιουργία «Μητρώο Στελεχών» και όπως διαφαίνεται μέσω της εν λόγω ιστοσελίδας «δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα που φαίνεται να προέρχονται από τα τηρούμενα στο υπουργείο Εσωτερικών αρχεία εκλογικών καταλόγων».

Κατόπιν αυτών, η Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, διερευνά το θέμα και έχει ζητήσει διευκρινιστικές πληροφορίες, τόσο από το υπουργείο Εσωτερικών, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το Μητρώο Πολιτικών στελεχών

Την παρέμβαση της Αρχής είχε ζητήσει και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας παράλληλα τη ΝΔ να απαντήσει εάν «διατηρεί προσωπικά δεδομένα των πολιτών» και εάν «υπήρξε ενημέρωση της αρμόδιας Αρχής Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διατήρηση και επεξεργασία τους».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «φακέλωμα» των πολιτών, η ΝΔ άλλαξε την πλατφόρμα εγγραφής (αφού πρώτα είχε «κατεβάσει» την επίμαχη σελίδα) ώστε να μην εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών. Η σιωπή της για το ζήτημα, όπως και η αλλαγή της πλατφόρμας, δεν την απαλλάσσει από τα ερωτήματα που αφορούν στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Τα ερωτήματα παραμένουν: Διατηρεί προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Υπήρξε ενημέρωση της αρμόδιας Αρχής Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διατήρηση και επεξεργασία τους;

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να ποιεί τη νήσσα γύρω από το θέμα. Καλούμε την Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να το διερευνήσει και να κινηθεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας”.

ΝΔ: ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με τις ζωές των άλλων

«Επιχείρηση συκοφάντησης μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα στην κοινωνία και απευθείας πρόσβαση των πολιτών στη Νέα Δημοκρατία μέσα από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών» βλέπει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να διαβάσει το άρθρο 23 Π.Δ. 26/2012 και το Ν. 2472/1997 για να ενημερωθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Όταν στον ΣΥΡΙΖΑ η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και οι μικροκομματικές λογικές συναντιούνται με τις ιδεοληψίες και τη μανιώδη δίψα για εξουσία, προκύπτουν εκτρώματα.

Επιχειρούν, αρκετές μέρες τώρα, να συκοφαντήσουν μια καινοτόμο πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα στην κοινωνία και απευθείας πρόσβαση των πολιτών στη Νέα Δημοκρατία μέσα από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών.

Προφανώς ενοχλούνται από την πρωτόγνωρη συμμετοχή πολλών χιλιάδων πολιτών στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, στη διαμόρφωση του προγράμματος και στις δράσεις της παράταξης.

Γι’ αυτό δικαιολογείται η σύγχυσή τους, αλλά όχι η άγνοια. Ας διαβάσουν το άρθρο 23 Π.Δ. 26/2012 και το Ν. 2472/1997 για να ενημερωθούν.

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ σταματήστε να ασχολείστε με τις ζωές των άλλων και ανοίξτε την πόρτα της εξόδου μια ώρα αρχύτερα για να σωθεί η χώρα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter