Η Ασημακοπούλου «πονάει» για τις τηλεοπτικές άδειες και παραδέχεται πως θα δοθούν με το νόμο Παππά

Η Ασημακοπούλου «πονάει» για τις τηλεοπτικές άδειες και παραδέχεται πως θα δοθούν με  το νόμο Παππά

Η Νέα Δημοκρατία εμμένει στο αλαλούμ του τηλεοπτικού τοπίου προβάλλοντας συνεχώς προσκόμματα στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, αν και πλέον η διαδικασία ρύθμισης αποτελεί μονόδρομο προς μεγάλη απογοήτευσή της.

Αυτή τη φορά η βουλευτής της παράταξης Άννα Ασημακοπούλου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ αρνήθηκε ότι υπήρξε ποτέ προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης από τους καναλάρχες(!) ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, υπουργό «προπαγάνδας». Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Παππάς είναι υπουργός Προπαγάνδας. Δεν προσπάθησε ποτέ κανείς να γίνει καναλάρχης και να ελέγχει την ενημέρωση. Η ΝΔ έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση για το ποιο θα έπρεπε να είναι το σωστό νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των καναλιών. Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός. Τον πονάει αυτό. Το ξηλώνει λίγο λίγο. Υπάρχουν ανοιχτά νομικά θέματα. σοβαρά θέματα νομιμότητας. O κ. Παππάς θέλει να περιορίσει τον αριθμό των αδειών γιατί θέλει να ελέγχει τα κανάλια».

Στην παρέμβασή της μίλησε για «ανισυνταγματικότητα» του νόμου Παππά ενώ βέβαια κάτι τέτοιο δεν ισχύει αλλά η αντισυνταγματικότητα αφορούσε στο φορέα διενέργειας του διαγωνισμού (η Ν.Δ. είχε σαμποτάρει τη σύγκληση του ΕΣΡ). Αντίθετα το Ανώτατο Δικαστήριο ζητούσε «γρήγορη επανάληψη του διαγωνισμού κατ’ εφαρμογή του νόμου 4339/15». Το Δικαστήριο επίσης χαρακτήριζε «παράνομη» την έως τώρα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών αλλά και «σπάνιο πόρο του Δημοσίου» τις συχνότητες.

Παρ’ όλα αυτά, η κυρία Ασημακοπούλου παραποίησε την πραγματικότητα και συνέχισε:

«Τώρα ετοιμάζει έναν διαγωνισμό με ανοιχτό τίμημα. Πρέπει να δούμε πως θα χειριστεί τον διαγωνισμό το ΕΣΡ. Όταν θα ερμηνεύσει και βγάλει προδιαγραφές, μπορεί να υπάρξουν ενστάσεις σε σχέση με νομικά θέματα. Είχε δύο επιλογές: Τον παίρνεις πίσω και το ξανακάνεις. Ή παίρνεις πίσω ότι δεν ταιριάζει. Το ΕΣΡ δεν έχει άλλη επιλογή. Ο διαγωνισμός θα γίνει με τον νόμο Παππά».

Η κυρία Ασημακοπολούλου υπεραμυνόμενη της υπάρχουσας κατάστασης προέβλεψε επίσης πως «υπάρχουν πράγματα που δεν είναι ακόμα σαφή στο νόμο. Θα υπάρξουν ενστάσεις».

Η ίδια πάντως δεν απάντησε γιατί η Ν.Δ. δεν είχε ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο, δεν είχε εισπράξει τόσα έσοδα και το είχε αφήσει σε καθεστώς παρανομίας, όπως και το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter