Η Βίβιαν Λι πίστευε πως το «Όσα παίρνει ο άνεμος» θα ήταν μια καταστροφή!

Η Βίβιαν Λι πίστευε πως το «Όσα παίρνει ο άνεμος» θα ήταν μια καταστροφή!

Η Βίβιαν Λι εξακολουθεί να υμνείται μέχρι σήμερα ως η καλλονή του αμερικανικού νότου, Σκάρλετ Ο’ Χάρα για τον ρόλο της το 1939 στο «Όσα παίρνει ο άνεμος» (Gone With The Wind), αλλά η ηθοποιός ίσως αρχικά πίστεψε χάρη στο σύζυγό της ότι η επιτυχημένη ταινία θα ήταν μια μεγάλη καταστροφή στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το «Hollywood Reporter» που απέκτησε επιστολές μεταξύ της σταρ και του συζύγου της, ηθοποιού, Λόρενς Ολιβιέ δημοσίευσε την Πέμπτη ότι η Βίβιαν Λι ανησυχούσε ότι η καριέρα της δεν θα διατηρηθεί μετά την πρεμιέρα της ταινίας.

“Πρέπει να δικαιώσεις τον εαυτό σου στις επόμενες δύο ή τρεις ταινίες (ή ακόμα για 2 ή 3 χρόνια) αποδεικνύοντας ότι η πιθανή αποτυχία του Gone With the Wind δεν ήταν δικό σου λάθος και μπορείς να το κάνεις μόνο με το να είσαι πραγματικά καλή στους επόμενους ρόλους» έγραψε ο Ολιβιέ στη Λι. “Η επιτυχία της καριέρας σου στις ταινίες είναι καθοριστική για την αυτοεκτίμησή σου και συνεπώς για την απόλυτη ευτυχία μας … Αν δεν το κάνεις, φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει απλά – πολύ βαρετό “.

Ο Λόρενς Ολιβιέ έκανε λάθος. Το 2010, το Entertainment Weekly ανέφερε ότι το ρομαντικό δράμα δεν ήταν μόνο θεαματική επιτυχία, αλλά επίσης είχε σημειώσει κέρδη 1,5 δισεκατομμυρίων σε σημερινά δολάρια.

Ωστόσο, η Λι δεν θα ήταν σε θέση να απολαύσει πλήρως την επιτυχία της. Το «Hollywood Reporter» ανέφερε ότι ο Ολιβιέ άρχισε να παρατηρεί πρώιμα συμπτώματα της ψυχικής της ασθένειας το 1937. Ενώ τον συνόδευε στη Δανία για θεατρική παραγωγή του “Hamlet”, φέρεται να του επιτέθηκε φραστικά, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί το επεισόδιο την επόμενη μέρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter