Η Βουλγαρία από σήμερα στην προεδρία της Ε.Ε.

Η Βουλγαρία από σήμερα στην προεδρία της Ε.Ε.

Το πιο φτωχό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Βουλγαρία, αναλαμβάνει από σήμερα 1η Ιανουαρίου για πρώτη φορά την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, με την πρόθεση να προχωρήσει στην προώθηση καυτών φακέλων, όπως η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

«Η Βουλγαρία θα αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία σε μία χρονική στιγμή κλειδί για την Ένωση…Το σύνθημα “Η ισχύς πηγάζει από την ένωση” ας μάς οδηγεί», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Μία συναυλία, όπου ένας συνθέτης κλασικής μουσικής θα παρουσιάζει κάθε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι προγραμματισμένη για απόψε στη Σόφια, στο Μέγαρο του Πολιτισμού, το οποίο θα φιλοξενήσει στις 11 και 12 Ιανουαρίου το Κολλέγιο των Επιτρόπων για την επίσημη έναρξη της βουλγαρικής προεδρίας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα εργασθούμε με επιτυχία για τις προτεραιότητές μας », δήλωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, το 62% των βουλγάρων πολιτών έχουν εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Βουλγαρία, η οποία ενισχύεται με ευρωπαϊκά κονδύλια, επιμένει στην πολιτική της σύγκλισης παρά τη μείωση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού μετά το 2020 στο πλαίσιο του Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter