Η Bουλή απέρριψε την άρση ασυλίας Καμμένου μετά την μήνυση του Σταύρου Θεοδωράκη

Η Bουλή απέρριψε την άρση ασυλίας Καμμένου μετά την μήνυση του Σταύρου Θεοδωράκη

Δεν ενέκρινε η πλειοψηφία το αίτημα για άρση ασυλίας του υπουργού Άμυνας, μετά από μηνυτήρια αναφορά του Σταύρου Θεοδωράκη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Την Επιτροπή Δεοντολογίας απασχόλησε η μήνυση του Σταύρου Θεοδωράκη κατά του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση, λόγω του καυστικού σχολιασμού του υπουργού εναντίον του επικεφαλής του Ποταμιού κατά την παρουσία του τελευταίου στο debate για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κεντροαριστερά.

«Ο Θοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;», σημειώνεται στο επίμαχο tweet που οδήγησε τον κ. Θεοδωράκη να κινήσει ένδικα μέσα εναντίον του υπουργού Άμυνας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πλειοψηφίας, η ανάρτηση του κ. Καμμένου συντελέστηκε κατά την τέλεση των υπουργικών του καθηκόντων και γι’ αυτό δεν ενέκριναν την παραπομπή του υπουργού στην Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία. 

Κατά την σχετική ψηφοφορία, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταψήφισαν το αίτημα για την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου με 7 ψήφους έναντι 4 και ενός που δήλωσε «παρών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter