Η Βρετανική …CIA χαρακτηρίζει γελοίους τους ισχυρισμούς ότι παρακολούθουσε τα τηλέφωνα του Τραμπ

Η Βρετανική …CIA χαρακτηρίζει γελοίους τους ισχυρισμούς ότι παρακολούθουσε τα τηλέφωνα του Τραμπ

Η υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας (GCHQ) εξέδωσε δήλωση χθες με την οποία αρνείται ότι παρακολουθούσε τις επικοινωνίες του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η ασυνήθιστη κίνηση της υπηρεσίας ακολούθησε τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, ο οποίος επικαλέσθηκε ισχυρισμούς που έγιναν αρχικά στο αμερικανικό κανάλι τηλεόρασης Fox News στην αρχή της εβδομάδας.

Η GCHQ (Αρχηγείο Επικοινωνιών της Κυβέρνησης της Βρετανίας) απάντησε λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι “ανοησίες, εντελώς γελοίοι και θα πρέπει να αγνοηθούν”.

Ο Τραμπ έχει ισχυριστεί ότι οι επικοινωνίες του στον Πύργο Τραμπ, όπου βρίσκεται η έδρα στη Νέα Υόρκη, παρακολουθούνταν από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι ισχυρισμοί αυτοί έγιναν αρχικά από τον πρώην δικαστή Άντριου Ναπολιτάνο.

Ο Σπάισερ επικαλέστηκε τη δήλωση του Ναπολιτάνο ότι “τρείς πηγές υπηρεσιών πληροφοριών έχουν γνωστοποιήσει στο Fox News ότι ο (πρώην) πρόεδρος (Μπαράκ) Ομπάμα παρέκαμψε την διοικητική ιεραρχία. Δεν χρησιμοποίησε την NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας), δεν χρησιμοποίησε την CIA (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών), δεν χρησιμοποίησε το FBI (Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών), και δεν χρησιμοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησε το GCHQ”.

Ένας εκπρόσωπος της GCHQ είπε, “Οι πρόσφατοι ισχυρισμοί που έγιναν από τον σχολιαστή ΜΜΕ, δικαστή Άντριου Ναπολιτάνο, για το αίτημα προς την GCHQ να “παρακολουθήσει” τις επικοινωνίες του τότε υποψήφιου προέδρου είναι ανοησίες. Είναι εντελώς γελοίοι και θα πρέπει να αγνοηθούν”.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter