Η ΔΟΕ απέκλεισε την Ολυμπιακή επιτροπή της Βραζιλίας!

Η ΔΟΕ απέκλεισε την Ολυμπιακή επιτροπή της Βραζιλίας!

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) προχώρησε στον προσωρινό αποκλεισμό της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας από τα μέλη της, λόγω της συμμετοχής του πρώην προέδρου της, Κάρλος Αρτουρ Νούζμαν, σε υπόθεση παράνομης εξαγοράς ψήφων, προκειμένου το Ρίο να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η ΔΟΕ καθαίρεσε επίσης τον Νούζμαν από τη θέση του επίτιμου μέλους της αλλά και αυτή του μέλους της συντονιστικής επιτροπής για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

Ο Νούζμαν συνελήφθη από τις αρχές της Βραζιλίας, αφού οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς βρήκαν στοιχεία για παράνομες καταβολές άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), προκειμένου το Ρίο ντε Τζανέιρο να φιλοξενήσει τους Αγώνες.

Η ΔΟΕ αποφάσισε επίσης να παγώσει όλες τις καταβολές χρημάτων στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας ενώ ανακοίνωσε ότι ο προσωρινός αποκλεισμός της δεν θα επηρεάσει τη συμμετοχή των αθλητών της χώρας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στη Νότια Κορέα, αφού τους επιτρέπει να αγωνιστούν κανονικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter