Η ΕΕ εξετάζει την απαγόρευση του γύρου!

Η ΕΕ εξετάζει την απαγόρευση του γύρου!

Την απαγόρευση του φωσφορικού άλατος στο κατεψυγμένο κρέας κεμπάπ εξετάζει το ευρωκοινοβούλιο, κάτι που σύμφωνα με την γερμανική Bild, ενδέχεται να οδηγήσει στην απαγόρευση του γνωστού μας γύρου στην Ευρώπη.

Κατηγορώντας για αυτή την εξέλιξη «τους σοσιαλιστές και τους Πράσινους» η μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας γράφει σκωπτικά ότι «ο γύρος θα μπει στην κρεατομηχανή».

Η Επιτροπή Υγείας του ευρωκοινοβουλίου της Τρίτη συζήτησε πρόταση της Κομισιόν να απαγορευτεί το κατεψυγμένο κρέας που χρησιμοποιείται στον γύρο να περιέχει πρόσθετο φωσφορικό άλας. Έως σήμερα το πρόσθετο επιτρέπεται στο φρέσκο κρέας, αλλά δεν υπάρχει ρητή ρύθμιση για τη χρήση του σε κατεψυγμένο κρέας döner.

Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι τίθενται «σοβαρά ζητήματα υγείας», επικαλούμενη έρευνα του 2012 που συνδέει το εν λόγω πρόσθετο με καρδιακά προβλήματα, κάτι που άλλες μελέτες το αμφισβητούν. Το ευρωκοινοβούλιο θα εξετάσει την πρόταση στο τέλος του έτους.

Πάντως ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι κανένας κίνδυνος για τον γύρο δεν προκύπτει από την απαγόρευση του φωσφορικού άλατος.

Από την πλευρά της η Bild υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη απαγόρευση του γύρου θα έθετε σε κίνδυνο 110.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, καθώς από τους 500 τόνους döner που παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε ημέρα το 80% παρασκευάζεται στη Γερμανία – και σχεδόν όλη η ποσότητα καταψύχεται. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter