Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί τους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά για ενημέρωση

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί τους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά για ενημέρωση

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στέλνει προσωπικό μήνυμα στους πληγέντες και τους συγγενείς των τραγικών θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Τους καλεί να προσέλθουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ενημερωθούν προσωπικά από την ίδια για την δικαστική εξέλιξη των ερευνών.

Προκειμένου όπως τονίζει να παύσει κάθε αμφιβολία «για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν».

Η πρόσκληση της κ. Δημητρίου, που δεν έχει προηγούμενο, έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από παραγγελία της προς τον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο για την οποία φαίνεται πως υπήρξε τουλάχιστον παρανόηση  και στη συνέχεια οδήγησε όπως ήταν εύλογο σε ορυμαγδό δημοσιευμάτων ότι δήθεν η κ. Δημητρίου με την κίνηση της αυτή “πάγωνε” την έρευνα.

Για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών για την εθνική τραγωδία.

Όπως άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Ζαγοραίος αναγκάστηκε μετά από μερικές ημέρες να παραδεχτεί με ανακοίνωση του καμία τέτοια πρόθεση δεν υπέκρυπτε η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με την οποία απλώς του έλεγε να επισυνάψει στην σχετική δικογραφία, όταν αυτό εκδοθεί και το πόρισμα επί των πειθαρχικών ευθυνών που είχε ξεκινήσει να ετοιμάζει η Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Μάλιστα η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναγκάστηκε και η ίδια να αποστείλει νεότερη διευκρινιστική παραγγελία στην οποία τόνιζε ότι παρανοήθηκε η προηγούμενη και καλούσε τον κ. Ζαγοραίο που έχει προαχθεί στο Εφετείο να παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνα και να τη συνεχίσει τάχιστα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter