Η έκκληση της οικογένειας και των φίλων του Ζακ Κωστόπουλου

Η έκκληση της οικογένειας και των φίλων του Ζακ Κωστόπουλου

«Φοβούνται, το καταλαβαίνω. Όμως όποιος έχει στοιχεία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας ή με τις αρχές». Ο Νίκος Κωστόπουλος, αδερφός του Ζακ, άλλη μια φορά – μέσα από τις «ιστορίες που γράφουν Ιστορία» Στο Κόκκινο με τη Τζούλυ Τσίγκα, ζητά την βοήθεια όσων έζησαν τη βαρβαρότητα της οδού Γλάδστωνος. Το ίδιο και ο Πάνος, ο αδερφικός φίλος του Ζαχαρία εδώ και 21 χρόνια. «Σας παρακαλούμε, βγείτε, εμφανιστείτε, πείτε μας τι έγινε γιατί σίγουρα γνωρίζετε. Βοηθήστε τις έρευνες με την κατάθεσή σας. Ο κόσμος φοβάται. Αλλά πρέπει να σταματήσει ο φόβος να υπερισχύσει το θάρρος για να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Μιλούν για τον Ζαχαρία («έτσι τον λέγαμε εμείς») που δεν έμοιαζε καθόλου μ’ αυτό που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί.

«Ήταν ένα ευαίσθητο και πολύ έξυπνο παιδί, ένας κλειστός άνθρωπος με μεγάλη – όμως – κοινωνική δράση» λέει ο Νίκος Κωστόπουλος για τον αδερφό του. «Αυτή η εικόνα που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί, του εξαθλιωμένου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το σενάριο της ληστείας δεν ισχύει. Από τη δικογραφία που είναι ελλιπέστατη, είναι φανερό ότι υπάρχει συγκάλυψη. Δεν κάνουν όλα αυτά που προβλέπονται, υπάρχει μεγάλη κωλυσιεργία. Είναι σαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα της ληστείας. Δε βρέθηκαν κλοπιμαία, ούτε αποτυπώματα. Εχουν εμφανιστεί κάποιοι μάρτυρες, αλλά παρακαλώ όσους είδαν τι συνέβη να καταθέσουν, να καλύψουμε τα κενά στη δικογραφία. Φοβούνται, το καταλαβαίνω. Όμως όποιος έχει στοιχεία, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, ή με τις αρχές. Και η πολιτική ηγεσία να πάρει θέση, να παρέμβει γιατί αυτό που συνέβη δείχνει ότι δε λειτουργεί σωστά το κράτος. Για τον Ζακ, αυτό που ελπίζω είναι ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη. Ώστε κανείς να μην περάσει αυτό που πέρασε εκείνος. Αυτή την άνανδρη δολοφονία μπροστά σε κόσμο».

«Ο φόβος δεν τον κράτησε ποτέ πίσω από τα κινήματα»

Με δάκρυα στα μάτια ο Πάνος μιλάει για τον αδερφικό του φίλο. «Με τον Ζαχαρία είμαστε φίλοι από παιδιά, 21 ολόκληρα χρόνια. Ο φόβος δεν κράτησε ποτέ πίσω από τα κινήματα. Ήταν χαρισματικός, είχε ταλέντο σε ό,τι έκανε, αγαπούσε το θέατρο (είχε σπουδάσει στη δραματική σχολή και σε σχολή marketing) και την ελευθερία του λόγου. Κι όλα αυτά τα συνδύασε με πάθος και πυγμή και στο ακτιβιστικό του κομμάτι και στην καριέρα του σαν Drag Queen. Βρήκε το κουράγιο να μιλήσει δημόσια για την οροθετικότητά του αλλά και να βοηθήσει και να εκπαιδεύσει και πολύ ακόμα κόσμο.

Οι φίλοι του και η οικογένειά του ζητάμε από όσους ήταν εκεί – και ήταν πάρα πολλοί – να μιλήσουν για ό,τι είδαν. Να εμφανιστούν και να καταθέσουν στον ανακριτή. Όπως και οι δύο άνδρες που εμφανίζονται μαζί με τον Ζαχαρία στο τελευταίο βίντεο, έξω από το αρτοποιείο. Σας παρακαλούμε, βγείτε, μιλήστε, εμφανιστείτε, πείτε μας τι έγινε γιατί σίγουρα γνωρίζετε. Βοηθήστε τις έρευνες με την κατάθεσή σας. Ο κόσμος φοβάται. Αλλά πρέπει να σταματήσει ο φόβος και να υπερισχύσει το θάρρος για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Πηγή: stokokkino.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter