Η ελληνική ειδησεογραφία ανακάλυψε… ξαφνικά πως υπάρχει σκάνδαλο εις βάρος του Κώστα Σημίτη

Η ελληνική ειδησεογραφία ανακάλυψε… ξαφνικά πως υπάρχει σκάνδαλο εις βάρος του Κώστα Σημίτη

Μία ακόμα αποκάλυψη του Documento έπαιξε καθοριστικό δρόμο στο να πάρει ένα σκάνδαλο τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για την υπόθεση χρηματισμού του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγκεκριμένα, το σκάνδαλο εμπλέκει και τους Χρυσοχοϊδη και Παπαντωνίου και αφορά στην προμήθεια ασφαλείας του… έπους του 2004.

Αντικείμενο της έρευνας που ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς είναι οι καταγγελίες του πρώην συμβούλου της εταιρείας όπλων Thales Engineering & Consulting, Μισέλ Ζοσεράν, ο οποίος σε κατάθεση του αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους η εταιρεία έχασε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την αμερικανική SAIC, είχε αναφερθεί σε «”χρηματισμό” του τότε Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Δημοσίας Τάξης», δείχνοντας τον Κώστα Σημίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το Documento στις 14 Μαΐου δημοσίευσε ρεπορτάζ που αποκάλυπτε  πως υπάρχει κρυμμένη δικογραφία η οποία, όπως προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία, βάζει στο κάδρο για  εξοπλιστικά και τους Ολυμπιακούς τους τρεις πολιτικούς άνδρες.

Ωστόσο, η “είδηση” κυκλοφόρησε ευρέως μόλις τώρα: Τον Ιούνιο, πλέον, βλέπουμε να ξεπηδούν ειδήσεις που αφορούν στις αποκαλύψεις του Documento -χωρίς, φυσικά, να αναφέρεται πουθενά το όνομα της εφημερίδας…) σε όλα τα μεγάλα ελληνικά site.

Φαίνεται πως η ελληνική ειδησεογραφία ανακάλυψε ξαφνικά πως έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, ώστε η Δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση και -ως όφειλε- παρέδωσε την πληροφορία στο κοινό.

Ξεχνώντας, μυστηριωδώς, να αναφέρει πως η αποκάλυψη έχει γίνει εδώ και 1,5 μήνα, όπως επίσης δεν ανέφερε τίποτα για την υπόθεση όλο αυτό το διάστημα. Αλλά δεν πειράζει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Ενδεικτικά, κάποια από τα δημοσιεύματα, χωρίς τη παραμικρή αναφορά στις αποκαλύψεις του Documento

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter