Η Ένωση Δικαστών απαντά στις δηλώσεις Ερντογάν για τους 8 στρατιωτικούς

Η Ένωση Δικαστών απαντά στις δηλώσεις Ερντογάν για τους 8 στρατιωτικούς

Απάντηση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΕ) για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου,Ταγίπ Ερντογάν , αναφορικά με τη μη έκδοση των 8 εκζητούμενων τούρκων στρατιωτικών.

“Στην Ελληνική Δημοκρατία η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα”, του επισημαίνει η ΕΔΕ.

΄Ειδικότερα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΔΕ ” θεμέλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η Αρχή της Διάκρισης των Λειτουργιών, με την οποία κυρίως πραγματώνεται το Κράτος Δικαίου. Στην Ελληνική Δημοκρατία η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα από τις άλλες δύο Συνταγματικές Λειτουργίες και οι αποφάσγια τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου αναφορικά με τη μη έκδοση των 8 εκζητούμενων Τούρκων στρατιωτικών εις των Δικαστηρίων γίνονται σεβαστές από όλους.

Κατόπιν τούτων καμία παρέμβαση από οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται δεν είναι ανεκτή”.

Αυστηρή ανακοίνωση είχε εκδώσει σχετικά και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην οποία αφού σημείωνε ότι στην Τουρκία έγιναν 4.000 απολύσεις δικαστών, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν κρατούμενοι σε κελιά απομόνωσης, χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, τόνιζε ότι :’Η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει ζητήματα έκδοσης πολιτών τρίτων χωρών και δεν εξαρτά την κρίση της από φιλοφρονήσεις ή αποδοκιμασίες ελλήνων ή ξένων πολιτικών”. Παράλληλα ανέφερε ότι βάση των αποφάσεων που έχει λάβει για την υπόθεση η δικαιοσύνη είναι ” η προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, που επιβάλλουν η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία”. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter