Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλει την τυφλή βία

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλει την τυφλή βία

H Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλει την “τυφλή βία” αλλά και ¨” τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για την ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης των δικαστηρίων”.

Εξέδωσε Δελτίο Τύπου με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων, τα ξημερώματα της Κυριακής και την πρόκληση φθορών στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου, επί της Λ.Ριανκούρ 85.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με λοστούς στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, κι αφού προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία της εισόδου, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο Τύπου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών :

“Με αφορμή την επίθεση από αγνώστους στο κτήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 1.4.2018, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών επισημαίνει ότι η πρόκληση υλικών ζημιών σε δημόσια κτήρια, όχι μόνο δεν συνιστά καμία μορφή εναντίωσης στις παθογένειες του συστήματος, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για τυφλή βία στρεφόμενη κατά των πολιτών, με χρήματα των οποίων τα δημόσια κτήρια έχουν ανεγερθεί. Tέλος, επισημαίνουμε ότι οι ενέργειες αυτές, αναδεικνύουν τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για την ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης των δικαστηρίων” 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter