Η επιστολή ανάπηρου στον Καμίνη για κλήση της Δημοτικής αστυνομίας: Δεν μπορώ να έρθω με το αμαξίδιο μου να σας τα πω

Η επιστολή ανάπηρου στον Καμίνη για κλήση της Δημοτικής αστυνομίας: Δεν μπορώ να έρθω με το αμαξίδιο μου να σας τα πω

Για μισαναπηρική πολιτική και ρατσιστικά κίνητρα κατηγορεί τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και τις πρακτικές της Δημοτικής αστυνομίας ο ανάπηρος-ακτιβιστής σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας με αφορμή κλήση που πήρε με το αναπηρικό του αυτοκίνητο.

Ο κ. Ρέλλας τονίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θέσεις για αναπηρικά αυτοκίνητα αλλά πως ούτε και στον δήμο δεν μπορεί να πάει για να εκφράσει τα παράπονά του αφού δεν υπάρχει τρόπος να φτάσει σε κάποιο γραφείο με το αναπηρικό του αμαξίδιο. 

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Ρέλλα στο Facebook

ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΙΣΑΝΑΠΗΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Αγαπητέ Δήμαρχε της Αθήνας Γιώργο Καμίνη,

Βάσει του νόμου 4067/12, άρθρο 26, επιβάλλεται να εξασφαλίζεται ποσοστό 5% των χώρων στάθμευσης για χρήση αναπηρικών αυτοκινήτων.

Εκτός της νομοθεσίας βέβαια υπάρχει και η κοινή λογική, που προφανώς στερείστε, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να την στερούνται και τα όργανα της δημοτικής τάξης που βγήκαν παγανιά και βεβαίωσαν κλήση στο αναπηρικό όχημά μου.

Σας ενημερώνω (διόλου έκπληκτος) ότι σε απόσταση αρκετών τετραγωνικών ΔΕΝ διαθέτετε ούτε 1 θέση για αναπηρικά αυτοκίνητα αλλά η δημοτική αστυνομία σας βεβαιώνει κλήσεις με περίσσιο ζήλο σε αυτοκίνητα που φέρουν σε εμφανή σημείο κάρτα στάθμευσης ΑμεΑ.

Δεν θέλω να σας χαλάσω την ζαχαρένια, αλλά σας ενημερώνω επίσης ότι η διεύθυνση της δημοτικής αστυνομίας ΔΕΝ πληροί προδιαγραφές προσβασιμότητας, οπότε η μετακίνηση μου εκεί με αμαξίδιο για να εκφράσω τα παράπονά μου δεν είναι εφικτή.

Ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, αλλά και πρώην Συνήγορος του Πολίτη γνωρίζετε ότι το να εξαναγκάζουμε ορισμένους ανθρώπους σε υποτελή διαβίωση και να τους αποκλείουμε από δημόσια και κοινωνικά αγαθά αποτελεί τον ορισμό του ρατσισμού. Στην περίπτωσή μου λοιπόν, όπως και για χιλιάδες άλλους/ες ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενους/ες συμπολίτες/ισσες, σας βεβαιώνω (όπως βεβαίωσαν και τα εντεταλμένα όργανα του δήμου σας σε εμένα) ότι οι πράξεις σας έχουν ρατσιστικά κίνητρα και διέπονται από μισαναπηρική πολιτική.

Αντώνης Ρέλλας Σκηνοθέτης – ανάπηρος ακτιβιστής

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216549559548772&set=a.1413349331049&type=3&theater

ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΙΣΑΝΑΠΗΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Αγαπητέ Δήμαρχε της Αθήνας Γιώργο Καμίνη,

Βάσει του νόμου…

Gepostet von Antonios Rellas am Dienstag, 18. September 2018

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter