Η επιστολή του Ανδρέα Λυκουρέντζου για τις αποκαλύψεις του Documento

Η επιστολή του Ανδρέα Λυκουρέντζου για τις αποκαλύψεις του Documento

Δημοσιεύουμε την επιστολή που έστειλε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος προς τον Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento για τις σχέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με την Novartis. 

Κύριε Βαξεβάνη,Καλησπέρα σας!

Στη σημερινή έκδοση της εφημερίδος Documento,και σε δημοσίευμα σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ,αναφέρομαι μεταξύ των άλλων ως Υπουργός,ο οποίος είχε ευθύνη για τον συγκεκριμένο φορέα και τη διαχείρισή του.Διαφεύγει της προσοχής του συντάκτη σας,οτι ευθύς εξ αρχής την αρμοδιότητα εποπτείας του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέλαβε και κατόπιν επιθυμίας της η κ.Υφυπουργός.

Προκύπτει άλλωστε και απο το σχετικό ΦΕΚ 2105,9η Ιουλίου 2012,σημειώνω αναλάβαμε 22α Ιουνίου 2012,περί κατανομής αρμοδιοτήτων το οποίον και κατέθεσα στη Βουλή κατά την ομιλία μου την 21η Φεβρουαρίου 2018.

Έκτοτε την αρμοδιότητα ασκούσε η Υφυπουργός,την εντιμότητα της οποίας δεν αμφισβητώ.

Ουδεμία παρέμβαση έγινε απο εμένα στο ΚΕΕΛΠΝΟ,είμαι βέβαιος και απο την αρμοδία κ.Υφυπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό.

Επειδή πιστεύω και παρά τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες,οτι δεν είναι τίμια συμπεριφορά η άδικη σπίλωση προσώπων,η αποκατάσταση της αλήθειας θα είναι μια δίκαιη εκ μέρους σας μεταχείριση του προσώπου μου.

Στο γενικότερο θέμα της συγκεκριμένης δικογραφίας,ισχύουν τα όσα ανέφερα με την ομιλία μου στη Βουλή.Είμαι αθώος,δεν με αφορά η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής.Διότι ουδέν αδίκημα διέπραξα και ουδεμία ενοχή έχω.Άρα παραγραφή για κάτι το οποίο δεν διέπραξα;

Δεν με αφορά.Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά.

Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα εκ του Συντάγματος για την πλήρη υπεράσπιση της τιμής μου.Δεν αρνούμαι να καταθέσω,δεν θέτω θέμα αρμοδιοτήτων της Επιτροπής,δεν θέτω θέμα παραγραφής.

Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή απο τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.

Τέλος να είστε σίγουρος οτι έχω μια ολοδιάφανη πολιτική πορεία και σας βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει τίμημα με το οποίον να μπορεί να εξαγοραστεί η συνείδηση μου.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.Ευελπιστώ στη δεοντολογικά ορθή αντίδρασης σας.

Ανδρέας Λυκουρέντζος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter