Η επιστροφή της ΑΕΚ στ΄αστέρια – Εκπλήξεις από Ουζουνίδη

Η επιστροφή της ΑΕΚ στ΄αστέρια – Εκπλήξεις από Ουζουνίδη

Η ανάγκη οδηγεί σε πειραματισμούς τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην πρεμιέρα του Champions League. Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε ότι θα δοκιμάσει κάτι καινούριο στον αγώνα (19/9, 19:55) με τον Αγιαξ του Τεν Χαγκ στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» καθώς οι πολλές και σημαντικές απουσίες (Λιβάγια, Λόπες, Μπακασέτας) τον αναγκάζουν να πειραματιστεί.

«Με τα προβλήματα και τις τιμωρίες που έχουμε, πρέπει να βάλουμε στο γήπεδο τους παίκτες που εγώ θεωρώ ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση να ανταπεξέλθουν. Το έχουμε συζητήσει με τα παιδιά, δεν είχαμε το χρόνο να το δουλέψουμε, αλλά οι συνθήκες μας αναγκάζουν να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Θα δούμε αν θα μας βγουν αυτά» είπε ο Ουζουνίδης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής σχηματισμού και ίσως τη χρησιμοποίηση τριών σέντερ μπακ σε σύστημα 3-5-2

«Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Ο Αγιαξ παίζει πολύ καλά με τη μπάλα όπως όλες οι ολλανδικές ομάδες. Έχει όμως κι αυτός τις αδυναμίες του. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Χάρη στην ποιότητα κάποιων παικτών, ο αντίπαλος μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου δημιουργήσει πρόβλημα, τη στιγμή που νομίζεις ότι ελέγχεις το παιχνίδι» πρόσθεσε ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ελλάδας, ενώ όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθήσει είπε:

«Πρέπει και αμυντικά να είμαστε καλοί, αλλά να απειλούμε και επιθετικά. Σε τέτοια ματς δεν πρέπει να παίζεις μόνο άμυνα. Στα προηγούμενα ματς οι αντίπαλοί του δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ. Εμείς πρέπει να το κάνουμε αν θέλουμε να φύγουμε με κάτι καλό».

Όσο για τη σύγκριση με τον αγώνα Αγιαξ-Παναθηναϊκός 0-1 το 1996, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αστειεύτηκε: «Η αλήθεια είναι ότι μετά από το ματς του 1996 χτίστηκε αυτό το γήπεδο. Ας νικήσουμε εμείς κι ας χτίσουν ακόμα ένα!» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι τότε ο Αγιαξ ήταν πανίσχυρος, οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές .Αυτό που θέλω εγώ είναι να έχει καλό πρόσωπο η ομάδα. Ολοι λένε ότι πρέπει να το χαρούμε και να το ευχαριστηθούμε. Συμφωνώ, αλλά όλα αυτά μέχρι να αρχίσει ο αγώνας. Από τη στιγμή εκείνη θα διεκδικήσουμε ένα αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι διπλός αγώνες αλλά όμιλος. Θα προσπαθήσουμε για κάτι καλό κι αν δούμε ότι δεν τα καταφέρνουμε , θα πρέπει να το δούμε διαφορετικά»

Ο Πέτρος Μάνταλος από την πλευρά του, σε ερώτηση που αφορούσε τη διαδρομή του στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ, από την Β΄ εθνική έως τους ομίλους του Champions League, απάντησε: «Τα πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η δικαίωση. Υπάρχει συναίσθημα τα χαράς. Όλοι νοιώθουμε πολύ καλά. Ό,τι περάσαμε πριν από τέσσερα χρόνια το έχουμε αφήσει πίσω και τώρα η ομάδα πρέπει να ζει αυτές τις ωραίες στιγμές.

Η ομάδα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Ήλθαμε εδώ για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και στο τέλος του αγώνα να δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter