Η επόμενη, πολλαπλή γενιά Ford Fiesta

Η επόμενη, πολλαπλή γενιά Ford Fiesta

Σημαντικότατες αλλαγές φέρνει το καινούριο Fiesta

Κοιτώντας το καινούριο Fiesta από εμπρός, μπορεί κανείς να πιστέψει ότι έχει να κάνει με κάποιο face lift, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι και αρκεί να κοιτάξεις λίγο πιο πίσω – ή ακόμα καλύτερα να ρίξεις μια ματιά στο εντελώς διαφορετικό ταμπλό με τη μεγάλη οθόνη αφής – για να αντιληφθείς ότι οι αλλαγές είναι πολύ πιο εκτεταμένες απ’ ότι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Είναι εντελώς καινούριο, λοιπόν, το Fiesta και θα λανσαριστεί «με τη μία» σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους – δεν μιλάμε για εκδόσεις ή επίπεδα εξοπλισμού – αλλά για μοντέλα που θα προορίζονται να καλύψουν άλλου τύπου ανάγκες, στο πλαίσιο πάντα της τόσο σημαντικής για τον όγκο των πωλήσεων μιας αυτοκινητοβιομηχανίας κατηγορίας των «σουπερμίνι». Έχουμε, λοιπόν, το πολυτελές Fiesta Vignale, το σπορ ST-Line, το Titanium (για το οποίο ταιριάζει ο χαρακτηρισμός «νορμάλ») και για το Active που θα παίξει το ρόλο του υποκατάστατου των «τζιποειδών».

Το μήκος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο έχει αυξηθεί κατά 71 mm και το πλάτος κατά 12 mm, κάτι που δίνει το δικαίωμα στη Ford να υπόσχεται μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, ενώ κάτω από το καπό θα φιλοξενείται μια πλούσια γκάμα κινητήρων με πρώτο και καλύτερο τον βραβευμένο «χιλιάρη» τρικύλινδρο ECOTEC, που θα συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων, όπως άλλωστε και ο 1.5 TDCi πετρελαιοκινητήρας.

Εντυπωσιακή είναι η τεχνολογική αναβάθμιση του Fiesta με 15 νέα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ανάμεσά τους και η αναγνώριση πεζών κατά τη νυκτερινή οδήγηση, το προσαρμοζόμενο cruise control, η αναγνώριση της οδικής σήμανσης, το αυτόματο παρκάρισμα κ.ά. Η μείωση του θορύβου, τέλος, κατά 7% έρχεται να υπογραμμίσει την αναβάθμιση στον τομέα της ποιότητας.

Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2017 με «πλούσιες» εκδόσεις που δεν βασίζονται στη λογική του απολύτως φθηνότερου και θα αφήνουν χώρο για πωλήσεις – σε χαμηλότερες τιμές – στο Ka+.

Με μια ματιά

3θυρο & 5θυρο αμάξωμα

6 βενζινoκινητήρες:

1.0 lit. / 100 έως 140 PS

1.1 lit. / 70 & 85 PS

2 diesel:

1.5 lit. / 85 & 120 PS

Διαστάσεις (ΜxΠxΥ): 4040 x 1734 x 1483

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter