«Η Ευρώπη και οι 12 μήνες» στο Μουσείο Τυπογραφίας

«Η Ευρώπη και οι 12 μήνες» στο Μουσείο Τυπογραφίας

Tην διαδραστική θεατρική παράσταση «Η Ευρώπη και οι 12 μήνες» της Γλύκας Στόιου θα παρουσιάσει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Τυπογραφίας, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.

Την παράσταση που θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι σκηνοθετεί η Γλύκα Στόιου ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Καρακαξίδου και Δέσποινα Φούντα. Η είσοδος για τα παιδιά θα είναι δωρεάν, μία προσφορά του Μουσείου Τυπογραφίας στους μικρούς του φίλους ενώ η είσοδος για τους συνοδούς των παιδιών θα είναι 3 ευρώ. Εμπνευσμένη από το Μύθο της Ευρώπης και την Κρητική Λαϊκή Παράδοση, η Γλύκα Στόιου έγραψε ένα έργο που θα γεμίσει με χρώματα του κόσμου τις σχολικές αίθουσες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Κρήτη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων θα ταξιδέψουν παρέα με την Ευρώπη πάνω στη ράχη ενός λευκού ταύρου που δεν είναι άλλος από το θεό Δία, θα επισκεφτούν Ευρωπαϊκές χώρες και θα πάρουν μία μικρή γεύση από τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της Γηραιάς Ηπείρου. Η Ευρώπη θα καταλήξει στο πανάρχαιο νησί της Κρήτης, όπου θα νυμφευτεί το Δία και θα γεννήσει το Μίνωα, το βασιλιά που έκανε τον Κρητικό πολιτισμό γνωστό ως τα πέρατα του κόσμου. Μια παράσταση διαδραστική, όπου τα παιδιά παίζουν μαθαίνοντας και μαθαίνουν παίζοντας για τη σπουδαία ιστορία του τόπου τους που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική πορεία ολόκληρης της Ευρώπης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter