H Fairfax του Prem Wats εξαγοράζει για $4,9 δισ. την ελβετική Allied World Assurance

H Fairfax του Prem Wats εξαγοράζει για $4,9 δισ. την ελβετική Allied World Assurance

Η επενδυτική εταιρεία Fairfax Financial Holdings Ltd., με έδρα το τορόντο του Καναδά, που αποτελεί βασικό μέτοχο αρκετών ελληνικών εταιρειών (Eurobank, Eurolife, Μυτιληναίου κλπ.) συμφώνησε να εξαγοράσει την ελβετική ασφαλιστική εταιρεία Allied World Assurance Co. έναντι $4,9 δισ. με αντάλλαγμα μετρητά και μετοχές.

Η Fairfax θα πληρώσει $54 ανά μετοχή, τιμή που είναι υψηλότερη κατά 18% από το κλείσιμο της μετοχής της Allied World Assurance την Παρασκευή.

Για κάθε μετοχή, οι μέτοχοι της Allied θα λάβουν περίπου $10 σε μετρητά και τα υπόλοιπα θα είναι μέρισμα της Allied και $44 σε μετοχές της Fairfax. Η Fairfax έχει το δικαίωμα να αυξήσει το κομμάτι των μετρητών μέχρι τα 30 δολάρια ανά μετοχή.

Η Allied World ιδρύθηκε το 2001 από τις AIG και Chubb Corp. για να καλύψει ένα κενό στον κλάδο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους.

Η μεγαλύτερή της αγορά είναι η Βόρεια Αμερική και βοηθά πελάτες να αποφεύγουν τις αγωγές. Έχει επίσης επεκταθεί στην επαγγελματική κάλυψη αστικής ευθύνης και ασφαλίζει πελάτες που σχετίζονται με την πολιτική και τις συμβάσεις συγχωνεύσεων και εξαγορών. Επίσης αναλαμβάνει τμήματα κινδύνων που συνδέονται με φυσικές καταστροφές και ζημιές των καλλιεργειών.

Πρόσφατα, η Fairfax εξαγόρασε την θυγατρική ασφαλιστική εταιρεία της Eurobank, την Eurolife. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter