Η Γκόλντι Χον μίλησε για τις «φρικτές εμπειρίες» σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε

Η Γκόλντι Χον μίλησε για τις «φρικτές εμπειρίες» σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε

Η Γκόλντι Χον δήλωσε ότι αντιμετώπισε «φρικτή» σεξουαλική παρενόχληση τα χρόνια που ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια και ηθοποιός.

Μιλώντας στο CNBC, η 72χρονη ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε σε μία από τις πιο εμπορικές ταινίες, την κωμωδία «Private Benjamin» μίλησε για το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και τις δικές της εμπειρίες.

«Η σεξουαλική παρενόχληση, δυστυχώς, ήταν πάντα εκεί» τόνισε η Χον. «Είχα κάποιες “φρικτές εμπειρίες”, ως νεαρή χορεύτρια στη Νέα Υόρκη, εννοώ ξεπερνούν όλες τις άλλες» πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι ήταν σε θέση να τις αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό χάρη στον τρόπο με τον οποίο την ανέθρεψαν οι γονείς της. «Είχα μια πολύ ισχυρή μαμά, έναν πολύ ισχυρό μπαμπά και είχα μεγάλη αντοχή και πραγματικά ήξερα ποια ήμουν» είπε «και ξέρετε η απάντηση ήταν πάντα, δεν θα δεχθώ ποτέ δουλειά με αυτό τον τρόπο». «Πολλά κορίτσια δεν το κάνουν, δεν ξέρουν τι να κάνουν» σημείωσε.

Η Χον αποκάλυψε ότι μια από τις «επιθέσεις» έλαβε χώρα σε ένα «σκοτεινό δωμάτιο». «Πρέπει να ελιχθείς για να βγεις έξω. Είναι πολύ άσχημο» ανέφερε.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός εξέφρασε την άποψη ότι οι δράστες ασκούν εξουσία.

Απαντώντας στην ερώτηση αν τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ανάληψη ευθύνης από άτομα ή με ρύθμιση είπε στο CNBC: «Δεν νομίζω ότι μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό το είδος ανθρώπινης συμπεριφοράς».

«Νομίζω ότι υπάρχει εθισμός. Έχουμε να κάνουμε με σεξουαλικό εθισμό. Έχουμε να κάνουμε με ναρκισσισμό. Ο ναρκισσισμός είναι μια ασθένεια ” εκτίμησε.

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με τον ναρκισσισμό, την ικανότητα να πιστεύουν ότι είναι αήττητοι και ότι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν να κάνουν» υπογράμμισε.

Η κόρη της Γκόλντι Χον, ηθοποιός, Κέιτ Χάντσον έχει προσπαθήσει με δηλώσεις της να ρίξει φως στην παρενόχληση που αντιμετωπίζουν συνεχώς οι γυναίκες στο Χόλιγουντ. Ως γυναίκες στη showbiz, είμαστε μια μειονότητα στον κόσμο ανδρών – τουλάχιστον οι γυναίκες ήμασταν μειονότητα μέχρι πολύ πρόσφατα, ανέφερε.

«Οι άνθρωποι σε ισχυρές θέσεις είναι κατά κύριο λόγο άνδρες. Αυτό αλλάζει γρήγορα, πράγμα που είναι εκπληκτικό, αλλά είναι σίγουρα [κυρίως] άνδρες» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter