Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Η κρίση στο ΔΟΛ, το Mega, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μια σειρά ΜΜΕ, οδήγησαν την ΓΣΕΕ να εκφράσει επίσημα την στήριξή της στους εργαζόμενους του κλάδου. Η Συνομοσπονδία αναφέρεται στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και στις δραματικές εξελίξεις στο ΔΟΛ, κάνοντας λόγο για απειλή «στην πολυφωνία και την ενημέρωση των πολιτών».

 Καταγγέλλει επίσης τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα με την ελευθερία των ΜΜΕ, αλλά και με την «στοχοποίηση δημοσιογράφων από την Κυβέρνηση, λόγω της κριτικής που της ασκούν». Ειδικά για τις δύο ιστορικές εφημερίδες (Βήμα, Νέα), όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι έξι μήνες, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι την ίδια ώρα οι τράπεζες προωθούν διαδικασίες εκκαθάρισης. Επίσης, υπενθυμίζει ότι στο Mega οι εργαζόμενοι είναι επίσης «απλήρωτοι και σε καθεστώς ομηρίας».

Η ΓΣΕΕ, όπως και η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της καλεί την Κυβέρνηση, τις Τράπεζες και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κανείς άλλος εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter