Η Ιταλία αποχαιρέτησε τον Αστόρι (Photos, Video)

Η Ιταλία αποχαιρέτησε τον Αστόρι (Photos, Video)

Σύσσωμο το ιταλικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησε πριν λίγο τον Ντάβιντε Αστόρι, τον 31χρονο αρχηγό της Φιορεντίνα που πέθανε στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς τα ξημερώματα της Κυριακής κι ενώ βρισκόταν με την αποστολή των «βιόλα» στο Ούντινε για τον αγώνα με την Ουντινέζε.

Η νεκρώσιμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην βασιλική εκκλησία της Φλωρεντίας, Σάντα Κρότσε και όπως ήταν αναμενόμενο το παρών έδωσε όλη η ποδοσφαιρική Ιταλία, αλλά και άνθρωποι από την πολιτική ζωή της χώρας, με πρώτο τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό και δηλωμένο οπαδοί της Φιορεντίνα, Ματέο Ρέντσι. Στη Σάντα Κρότσε, συγκεντρώθηκαν πάνω από 8.000 φίλοι της Φιορεντίνα που φορούσαν τη φανέλα με το όνομα του Αστόρι και κασκόλ της ομάδας με το όνομα του.

Ανάμεσα τους, σύσσωμη η ομάδα της Ίντερ στην οποία είχε αγωνιστεί με επικεφαλής τους Ζανέτι, Σπαλέτι, Βαλέρο. Ηταν ακόμη παίκτες της Ρόμα με τους Τότι, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, της Νάπολι και της Γιουβέντους που ήρθαν κατευθείαν από το Λονδίνο όπου αγωνίστηκαν την προηγούμενη μέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόσμος αποθέωσε τους Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Πιάνιτς, Ρουγκάνι, Ντε Σίλιο, Μαρκίζιο και τον προπονητή της, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Παρούσα όλη η οικογένεια της Φιορεντίνα ενώ μικρά παιδιά από τις ακαδημίες της Φιορεντίνα παρατάχθηκαν σε δύο σειρές για να περάσει ανάμεσα η σωρός του Αστόρι. Παρόντες και πρώην συμπαίκτες και φίλοι του, όπως οι Μπερναρντέσκι, Φλορέντσι, Περίν, Πασκουάλ, Πίρλο, Φαν Μπάστεν. Περίπου 5.000 φίλοι της Φιορεντίνα είχαν συγκεντρωθεί κι έξω από το «Αρτέμιο Φράνκι», το γήπεδο της ομάδας όπου πέρασε για τελευταία φορά ο Αστόρι







Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter