Η ιταλική μαφία πίσω από τις φωτιές στον Βεζούβιο; Πώς εμπλέκονται τα κυκλώματα διαχείρισης σκουπιδιών

Η ιταλική μαφία πίσω από τις φωτιές στον Βεζούβιο; Πώς εμπλέκονται τα κυκλώματα διαχείρισης σκουπιδιών

Η Ιταλική μαφία κρύβεται πίσω από τις καταστροφικές φωτιές στον Βεζούβιο. Αυτό υποστηρίζει ο Ρομπερτ Σαβιάνο, ένας ιταλός δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε έρευνες γύρω από την ιταλική μαφία.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ο Σαβιάνο ανέφερε ότι η ευθύνη για την καταστροφή πρέπει να επιρριφθεί σε «εγκληματικές οργανώσεις». Υποστήριξε δε ότι οι πυρκαγιές ξεκίνησαν είτε στην προσπάθεια κυκλωμάτων της μαφίας, που εμπλέκεται στην αποκομιδή των απορριμμάτων της Νάπολης, να κάψουν σκουπίδια σε παράνομες χωματερές, είτε ως μια συντονισμένη προσπάθεια να σταματήσουν κάποια έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην περιοχή.

Σύμφωνα τόσο με την αστυνομία όσο και με τους Εισαγγελείς, οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό. Ένας ύποπτος έχει ήδη συλληφθεί καθώς καταγράφηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.

Στην περιοχή γύρω από τον Βεζούβιο έχει δοθεί το προσωνύμιο «η γη της φωτιάς», λόγω των παράνομων κρατήρων για καύση απορριμμάτων από την Καμόρα. Στις παράνομες χωματερές της μαφίας καίγονται χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ακόμα και τοξικά απόβλητα, με αξιοσέβαστο κέρδος για τις συμμορίες. 

https://www.facebook.com/RobertoSavianoFanpage/videos

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter