Η Ιωάννα Ζαχαράκη, πρόεδρος των Ελλήνων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη

Η Ιωάννα Ζαχαράκη, πρόεδρος των Ελλήνων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη

Αλλαγή σκυτάλης πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έπειτα από δέκα χρόνια ο Γιώργος Κοντορίνης παρέδωσε την προεδρία στην Ιωάννα Ζαχαράκη, (δημοτική σύμβουλος στην πόλη Ζόλινγκεν της Γερμανίας) μετά την εκλογή των μελών της επιτροπής με ηλεκτρονική ψηφοφορία το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δικτύου από τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Αλβανία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Κύπρο ενώ προτάθηκε η συνέχιση και δυνάμωση του δικτύου και η μετατροπή του από ευρωπαϊκό δίκτυο σε παγκόσμιο.

Χαιρετίζοντας τη συνεδρίαση, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου επισήμανε ότι το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο, εκτίμησε ότι το Δίκτυο θα ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο στα νέα δεδομένα και εξέφρασε την υποστήριξη του υπουργείου στους εκπροσώπους της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Έλληνες της Αυτοδιοίκησης σε Ευρωπαϊκές πόλεις.

Μίλησε ακόμη για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών, των πολιτικών εξωστρέφειας, της υποστήριξης επενδύσεων, της κατασκευής μεγάλων έργων υποδομής και των δράσεων στην πράσινη ενέργεια. “Όλα αυτά με διοικητικές μεταρρυθμίσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικών πολιτικών και μέτρων, και σε ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας, φροντίδας και αλληλεγγύης” τόνισε η κ. Νοτοπούλου ενώ αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση μέσω του Κλεισθένη 1.

Την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να γίνει έδρα του Δικτύου το Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης επανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο Δίκτυο, Σπύρος Πέγκας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter