Η κακοκαιρία καλά κρατεί…

Η κακοκαιρία καλά κρατεί…

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού και σήμερα στη χώρα.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται σήμερα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο, ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 06 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Στη δυτική Μακεδονία, περιμένουμε νεφώσεις με χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πυκνές. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και πιθανόν σε πεδινές περιοχές κυρίως της Θράκης. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Άνεμοι, ανατολικοί βορειοανατολικοί, 6 με 7, στα δυτικά βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, η μεγίστη κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο, κατά τόπους, 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παραθαλάσσια) . Χιόνια στη Θεσσαλία, στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα πεδινά, στις υπόλοιπες περιοχές, στα ορεινά, κυρίως της Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα νότια. Άνεμοι, στα βόρεια, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Άνεμοι, νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 6 έως 9 βαθμούς κελσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter