Η Κομισιόν «βλέπει» σύγκλιση στα ζητήματα κλειδιά

Η Κομισιόν «βλέπει» σύγκλιση στα ζητήματα κλειδιά

Την επίτευξη σύγκλισης μεταξύ των διαφορετικών πλευρών κατά τη χθεσινή συνάντηση υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους θεσμούς, επιβεβαίωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ερωτηθείσα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ, απάντησε πως ήταν μία «πολύ καλή συνάντηση, κατά την οποία ακούστηκαν οι απόψεις των θεσμών και των Ελλήνων». «Η Επιτροπή θεωρεί πως επιτεύχθηκε σύγκλιση στα ζητήματα κλειδιά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στη Μάλτα», πρόσθεσε.

Έτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση υπήρξε ενός είδους «προκαταρκτική συμφωνία» στη βάση ενός συμβιβασμού μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής πλευράς. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ μεταξύ των ίδιων παικτών, θα φανεί κατά πόσο αυτός ο συμβιβασμός έχει την πολιτική έγκριση όλων των πλευρών για να πάει στο Eurogroup της Παρασκευής. Στόχος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Νάισελμπλουμ, δεν είναι άλλος από το να μπορέσει να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μάλτα, μία «πολιτική συμφωνία» που θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας αμέσως μετά, σημείωνε η ίδια πηγή.

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter