Η «Κρυπτεία» απειλεί με «αλύπητη βία» – Τι ήταν και γιατί την εξυμνούν Κασιδιάρης και Μπαλτάκος (Video)

Η «Κρυπτεία» απειλεί με «αλύπητη βία» – Τι ήταν και γιατί την εξυμνούν Κασιδιάρης και Μπαλτάκος (Video)

Διόλου τυχαίο δεν είναι το όνομα που επέλεξαν για την πρωτοεμφανιζόμενη εθνικιστική οργάνωσή τους τα ανθρωποειδή που επιτέθηκαν στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη, την περασμένη Παρασκευή.

Οι εθνικιστές που επέλεξαν να τα βάλουν με ένα προσφυγάκι από το Αφγανιστάν ονόμασαν την οργάνωσή τους «Κρυπτεία», κατ’ αντιστοιχία της μυστικής “αστυνομίας” στην Αρχαία Σπάρτη που δρούσε τη νύχτα, δολοφονώντας τους πιο απείθαρχους είλωτες, σπέρνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο μαζική τρομοκρατία.

Σύμφωνα με το wikipedia, «οργανωμένη από την άρχουσα τάξη του σπαρτιατικού κράτους, (η Κρυπτεία) σκοπό είχε την τρομοκράτηση της κατώτερης τάξης των ειλώτων και την πρόληψη και καταστολή εξεγέρσεων. Ο Αριστοτέλης, στον οποίο παραπέμπει ο Πλούταρχος, αναφέρει ότι οι έφοροι, κάθε φθινόπωρο, κήρυτταν πόλεμο κατά των ειλώτων, ώστε ο φόνος είλωτα από Σπαρτιάτη να είναι απολύτως νόμιμος, χωρίς φόβο τιμωρίας και τη νύχτα έστελναν εκπαιδευμένους νεαρούς, τους “κρύπτες”, οπλισμένους με εγχειρίδια, δηλαδή κοφτερά μαχαίρια, για να σκοτώνουν σε ενέδρα τους πιο επιφανείς, ρωμαλέους και τους πιο απείθαρχους είλωτες στα υπόδουλα στη Σπάρτη χωριά της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, ώστε να περιοριστεί η δύναμη των ειλώτων και να καμφθεί οποιαδήποτε βούληση επανάστασης.»

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η Κρυπτεία βρήκε θαυμαστές τόσο εκτός όσο και εντός του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου».

Την «Κρυπτεία» μνημόνευε σε ομιλία του στις Θερμοπύλες, το μακρινό 2008, ο άγνωστος τότε, υπόδικος σήμερα Ηλίας Κασιδιάρης.

«Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως», έλεγε τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης, προαναγγέλλοντας την κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ιδιαίτερη αγάπη στην «Κρυπτεία» όμως έτρεφε και ο άλλοτε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος.

Το «δεξί χέρι» του Αντώνη Σαμαρά που «έλυνε και έδενε» στο Μαξίμου μέχρι να αποκαλυφθεί ότι διατηρούσε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη Χρυσή Αυγή, είχε αφιερώσει δύο βιβλία στην μυστική δολοφονική οργάνωση των σπαρτιατών.

Πρόκειται για «Το τέλος του Εφιάλτη» (εκδ. Libro, Αθήνα 2004) και «Ερμοκοπίδες» (εκδ. Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2006). Κάποιες αναφορές από το «Τέλος του Εφιάλτη» είναι πραγματικά ανατριχιαστικές:

«(Μόλις πλησιάζουμε τον εχθρό) το σώμα ολόκληρο δονείται από κύματα χαράς. Είναι μια κατάσταση ευεξίας ασύγκριτης. Δεν υπάρχει στη φύση ουσία ικανή να φέρει τέτοιο αποτέλεσμα. Ούτε διεγερτική, σαν το κρασί, ούτε παραισθησιογόνα, σαν αυτή που χρησιμοποιεί η Πυθία. Ο οργανισμός παράγει μόνος του την ουσία που είναι απαραίτητη για να φθάσουμε σε έκσταση. Με μία προϋπόθεση όμως. Πρέπει να κινδυνέψεις. Κίνδυνος, μουσική, συντροφικότητα, αυταπάρνηση οδηγούν στη μόνη έκσταση που εμείς δεχόμαστε να δοκιμάσουμε».

Η… λογοτεχνική δεινότητα του Τάκη Μπαλτάκου είχε συγκινήσει τη Χρυσή Αυγή, που είχε μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για «το Τέλος του Εφιάλτη».

«Βρίσκεται στην τρίτη ή τέταρτη πιθανόν έκδοσή του και πραγματικά αξίζει να διαβαστεί», αναφέρει ο συντάκτης της βιβλιοκριτικής στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής. «Ένας από τους λόγους που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο συγγραφέας του είναι Έλληνας, πράγμα ασυνήθιστο για τα δεδομένα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, καθώς η ελίτ της προτιμάει να ασχολείται με τη συγγραφή ρομάντζων και γλυκανάλατων μυθιστορημάτων με κίναιδους, λεσβίες και λοιπές «ευαίσθητες» υπάρξεις», ανέφερε. «Ο Ελλην συγγραφέας Π.Δ. Μπαλτάκος κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με την αρχαία Ελλάδα», ενώ «καταρρίπτει την άθλια φήμη, που κατά καιρούς διέδωσαν εγχώριοι και ξένοι κομπλεξικοί, που θέλει τους αρχαίους προγόνους μας να κινούνται μεταξύ ομοφυλοφιλίας και οργίου».

Την περίοδο που «μεσουρανούσε» ο Μπαλτάκος δεν περιορίστηκε στο να εκφράσει τον θαυμασμό του για την «Κρυπτεία» μόνο στα… παραλογοτεχνικά έργα του, αλλά επιχείρησε να τον διαχύσει και στις επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας, τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Βλέποντας μάλλον στους αστυνομικούς των εν λόγω ομάδων, που -ειδικά η καταργηθείσα ομάδα ΔΕΛΤΑ- είχαν επανειλημμένα κατηγορηθεί για απρόκλητη βία σε βάρος διαδηλωτών, τους νέους «φρουρούς της πόλης» που μάλλον θα έπρεπε να χρησιμοποιούν μεθόδους… Κρυπτείας κατά του «εσωτερικού εχθρού», αποφάσισε να τους παραδώσει σχετικό «ιδεολογικό μάθημα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Αυγής» με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2013, που υπογράφει η Έλλη Ζώτου, «αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και κυρίως της ΔΕΛΤΑ κλήθηκαν στις 4 Ιουλίου στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ για να τους μιλήσει κάποιος. (…)Εκεί βρήκαν, όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση του σωματείου των ειδικών φρουρών τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκο και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Ν. Παπαγιαννόπουλο, με τον πρώτο να τους μιλά για το βιβλίο του και την αγωγή των Σπαρτιατών στην αρχαία Ελλάδα και να τους ζητεί να κάνουν ερωτήσεις αν επιθυμούν.

«Είναι απορίας άξιο τι είδους ”ιδεολογική συζήτηση” μπορεί να προκάλεσε το θέμα αυτό μέσα στη ΓΑΔΑ, ανάμεσα σε αστυνομικούς της δίκυκλης αστυνόμευσης και στον γεν. γραμματέα της κυβέρνησης, και ποιο ακριβώς ιδεολογικό ή εκπαιδευτικό σκοπό εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη ομιλία. Ειδικά δεδομένου ότι ο γενικός γραμματέας, εκτός από την “λογοτεχνική αδυναμία” του στη σπαρτιατική αγωγή και την κρυπτεία, είναι γνωστός ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας των δύο άκρων, την οποία μάλιστα από κοινού με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη θέλησε να διατηρήσει ακόμα και μετά τη δολοφονία Φύσσα», σχολίαζε τότε η Αυγή. 

Έτσι η δολοφονική «Κρυπτεία» από αντικείμενο μελέτης και θαυμασμού περιθωριακών ακροδεξιών, εθνικιστικών και νεοναζιστικών κύκλων έγινε «mainstream» από τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πλέον ανθρωποειδή που εμπνέονται από το όνομα και φιλοδοξούν να υιοθετήσουν την δράση της επιτίθενται σε μικρά παιδιά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter