H Liberation αδειάζει Μακρόν και το όραμα του για την Ευρώπη (Photo)

H Liberation αδειάζει Μακρόν και το όραμα του για την Ευρώπη (Photo)

“Ήρωα των πλουσίων και κήρυκα της Ευρώπης” χαρακτηρίζει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα Liberation, τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για φοροαπαλλαγές 5 δις ευρώ σε πλούσιους, λιτότητα για τους πολλούς και ευρωπαϊκό όραμα για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. 

Το όραμά του για την μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, περιγράφοντας λεπτομερώς το σχέδιό του για την αναδιαμόρφωση της Ευρωζώνης, αλλά και τις ιδέες του στους τομείς της άμυνας και της συνεργασίας στο προσφυγικό.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα, την οποία εκφώνησε στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «μια Ευρώπη πιο εύθραυστη από ποτέ είναι σήμερα εκτεθειμένη στα κύματα της παγκοσμιοποίησης» και τόνισε ότι «ο μοναδικός δρόμος που θα διασφαλίσει το μέλλον μας είναι η οικοδόμηση μιας Ευρώπης που είναι εθνικά κυρίαρχη, ενωμένη και δημοκρατική».

«Η Ευρώπη είναι πάρα πολύ αδύναμη, πάρα πολύ αργή, πάρα πολύ αναποτελεσματική» υπογράμμισε και είπε ότι στοχεύει στο να δώσει στην ΕΕ «μια νέα φιλοδοξία».

Η Ευρώπη «δεν έχει επιλογή» εάν θέλει να υπάρχει απέναντι στην Κίνα ή τις ΗΠΑ, αλλά και να αντισταθεί στον «σκοταδισμό» των εθνικιστικών κομμάτων.

«Έχουμε ανάγκη και οι 28 από μια απλούστερη Ευρώπη, λιγότερο γραφειοκρατική», υπογράμμισε.

Η ομιλία αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά που αφιέρωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στην Ευρώπη μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου. Ο Γάλλος πρόεδρος περίμενε το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών της Κυριακής για να παρουσιάσει το σχέδιό του, καθώς η Γαλλία δεν μπορεί να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της Ευρώπης χωρίς τη στήριξη της ισχυρότερης χώρας της ΕΕ.

Εξάλλου ο Γάλλος ηγέτης παραδέχθηκε ότι τάσσεται υπέρ μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων»:

«Η Ευρώπη κινείται ήδη σε πολλές ταχύτητες, επομένως να μην φοβόμαστε να το πούμε και να το επιθυμούμε».

«Δεν φαντάζομαι, η Βρετανία να μην μπορέσει να βρει τη θέση της» σημείωσε επίσης.

Πώς τον άδειασε η Liberation

Στο δημοσίευμα της η εφημερίδα κάνει λογόπαιγνιο με τις λέξεις “Ήρωας” και “Κήρυκας” που στα γαλλικά είναι Heros και Heraut αντίστοιχα και αναφέρεται στον προϋπολογισμό που θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη, ο πρόεδρος, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπονται γενναίες φοροαπαλλαγές ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που αφορούν επιχειρηματίες και τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Ενώ, όπως λέει η εφημερίδα η λιτότητα θα είναι για τους απλούς εργαζόμενους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter