Η «μαύρη» εμφάνιση της Μέρκελ: «Δεν θέλουμε μια ζωή που θα διέπεται από φόβο και κακία»

Η «μαύρη» εμφάνιση της Μέρκελ: «Δεν θέλουμε μια ζωή που θα διέπεται από φόβο και κακία»

Συντετριμμένη και ντυμένη στα μαύρα ήταν στην πρώτη της εμφάνιση η Ανγκελα Μέρκελ, μετά από την χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Βερολίνο, που άφησε πίσω της 12 νεκρούς και 48 τραυματίες.

Η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε συγκλονισμένη από την επίθεση και παραδέχτηκε ότι πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. «Υπάρχουν πολλά που ακόμη δεν γνωρίζουμε με αρκετή βεβαιότητα, αλλά οφείλουμε, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Αγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι πολλοί τραυματίες παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τις υπηρεσίες που προσέφεραν ενώ δήλωσε ότι έχει βαθιά εμπιστοσύνη σε όσους ερευνούν την υπόθεση.

«Αυτή η ανείπωτη πράξη θα τιμωρηθεί αυστηρά όπως επιβάλλει ο νόμος», τόνισε η καγκελάριος που δήλωσε συγκλονισμένη από το συμβάν και παραδέχτηκε ότι η επίθεση είναι πιθανότατα αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης. Όπως είπε της είναι δύσκολο να καταλάβει πώς ένας πώς ένας άνθρωπος που ζήτησε άσυλο σε μία χώρα που αγκάλιασε τους πρόσφυγες προχώρησε σε αυτή την πράξη. «Ξέρω ότι θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για εμάς όλους εάν επιβεβαιωθεί ότι το πρόσωπο που διέπραξε την ενέργεια αυτήν ήταν κάποιος που είχε ζητήσει προστασία και άσυλο», πρόσθεσε.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή τόσο με τον δήμαρχο, όσο και με τις υπόλοιπες αρχές προκειμένου να υπάρξουν σύντομα συμπεράσματα σχετικά την επίθεση, ενώ τόνισε ότι ολόκληρη η χώρα συμπαραστέκεται και θρηνεί με τις οικογένειες των θυμάτων.

Επίσης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα πολύ δύσκολη τονίζοντας πως «δεν θέλουμε να ζούμε μία ζωή που θα διέπεται από φόβο και κακία».Όπως έγινε γνωστό, στις 2 το μεσημέρι, (ώρα Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί νέα συνέντευξη τύπου, στην οποία οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της χώρας θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις και τα ευρήματα των ερευνών, γύρω από την επίθεση.Να υπενθυμίσουμε ότι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την χθεσινοβραδινή επίθεση είναι 12 νεκροί και τουλάχιστον 48 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γερμανικές αρχές παραδέχονται ότι ο δράστης έριξε το φορτηγό εσκεμμένα πάνω στο πλήθος, αφού πρώτα σκοτώσει έναν άνδρα που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Ο άνδρας αυτός είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού που μετέφερε ατσάλι στο Βερολίνο.

Επικοινωνία Ομπάμα – Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά την χθεσινή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κεντρικό Βερολίνο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, «ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη στην έρευνά της».

Κατηγορούν την Μέρκελ οι λαϊκιστές της γερμανικής δεξιάς

Από την άλλη πλευρά, η Αγκελα Μέρκελ κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα κριτικής για την γενναιόδωρη μεταναστευτική της πολιτική.

Οι λαϊκιστές της γερμανικής δεξιάς την κατηγορούν ότι έθεσε σε κίνδυνο τη χώρα της ανοίγοντας το 2015 την πόρτα σε 900.000 πρόσφυγες που διέφυγαν συρράξεις και φτώχεια σε χώρες του μουσουλμανικού κυρίως κόσμου». Άλλοι 300.000 άνθρωποι έφθασαν στη Γερμανία το 2016.

Αλλά και οι Βαυαροί σύμμαχοι της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ έκαναν σήμερα έκκληση για αλλαγή στην πολιτική για τη μετανάστευση και την ασφάλεια έπειτα από την αιματηρή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

“Το οφείλουμε στα θύματα, σε όσους επλήγησαν και σε ολόκληρο τον πληθυσμό να αναθεωρήσουμε την πολιτική μας για την μετανάστευση και την ασφάλεια και να την αλλάξουμε”, δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο ηγέτης της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU)– του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ.

Όπως έγινε γνωστό, η Γερμανίδα καγκελάριος λ θα επισκεφθεί το απόγευμα τον τόπο της χθεσινής επίθεσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter