Η μεγάλη επιστροφή του Ιράν ως διεθνούς τουριστικού προορισμού

Η μεγάλη επιστροφή του Ιράν ως διεθνούς τουριστικού προορισμού

Η βιομηχανία τουρισμού του Ιράν μπήκε και πάλι σε τροχιά άνθισης μετά από χρόνια στασιμότητας εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων που έπληξαν σημαντικά όλους τους τομείς της οικονομίας, σύμφωνα με άρθρο του αμερικανικού δικτύου CNN.

Οι τουρίστες φαίνεται πως βρήκαν το νέο διεθνή προορισμό τους. Συνδυάζει πλούσια ιστορία και πολιτισμό με ιδιαιτέρως οικονομική διαμονή και ζωή, ενώ οι πτήσεις των διεθνών αερογραμμών πληθαίνουν με γοργό ρυθμό.

Τα επίσημα στοιχεία του κράτους είναι άκρως ενθαρρυντικά. Περισσότερα από έξι εκατομμύρια επισκεπτών, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, συνέρρευσαν στο Ιράν από τον Ιανουάριο έως και τα τέλη Μαρτίου του 2017, με το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών να είναι νεαροί τουρίστες. Η θετική αυτή εξέλιξη στον τομέα του τουρισμού συμβαίνει στον απόηχο της πυρηνικής συμφωνίας που συνήψε το 2015 η Τεχεράνη με τις δυνάμεις της Δύσης.

Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο των τουριστών θεωρείται επίσης η απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας εκ μέρους των ιρανικών αρχών και η αύξηση των απευθείας πτήσεων προς τη χώρα από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways και η Lufthansa.

Ο ανοδικός αριθμός τουριστών αυξάνει τη ζήτηση καταλύματος δημιουργώντας έτσι συνεχώς ευκαιρίες για επιχειρηματίες τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, οι οποίοι διαχειρίζονται ξενοδοχειακές μονάδες και χόστελ. Τα τελευταία βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των νεαρών επισκεπτών, οι οποίοι αναζητούν κυρίως οικονομικές λύσεις στα ταξίδια τους.

Σύμφωνα με φετινή έκθεση του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, το Ιράν αποτελεί τον φθηνότερο τουριστικό προορισμό. Ένας ταξιδιώτης στην Τεχεράνη έχει τη δυνατότητα να διαμείνει σε δυτικού-τύπου χόστελ με 12,5 ευρώ τη βραδιά με το πρωινό και την πρόσβαση στο διαδίκτυο να συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Στόχος του Ιράν είναι η προσέλκυση περισσότερων από 20 εκατομμύρια τουριστών έως το 2025, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία τουρισμού.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες έχουν ακόμη ορισμένα εμπόδια να αντιμετωπίσουν. Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι Καναδοί συγκεκριμένα, υποχρεούνται να κάνουν αίτηση για την έκδοση βίζας προτού φθάσουν στη χώρα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους επισκέπτες, οι οποίες ακολουθούν μια σύντομη διαδικασία στο αεροδρόμιο.

Επίσης, οι πιστωτικές κάρτες των δυτικών χωρών δεν γίνονται δεκτές, καθώς ορισμένες από τις διεθνείς οικονομικές κυρώσεις είναι ακόμη σε ισχύ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter