Η μεγάλη μεταγραφή είναι γεγονός: «Παριζιάνος» ο Εμπαπέ

Η μεγάλη μεταγραφή είναι γεγονός: «Παριζιάνος» ο Εμπαπέ

Με το ιδανικότερο φινάλε η Παρί Σεν Ζερμέν έκλεισε την κορυφαία μεταγραφική ενίσχυση στα χρονικά του συλλόγου.

Οι «πρωτευουσιάνοι» ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ, με τη μορφή του δανεισμού από την Μονακό μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Η συμφωνία περιλαμβάνει την οψιόν αγοράς του παίκτη το ερχόμενο καλοκαίρι για 4 χρόνια και συγκεκριμένα έως τις 30/06/2022.

Ο γεννημένος στο προάστιο του Παρισιού, Μποντί, Κιλιάν Εμπαπέ, θεωρείται στα 18 του χρόνια ως το κορυφαίο ταλέντο του γαλλικού ποδοσφαίρου. Στις 25 Μαρτίου 2017 εναντίον του Λουξεμβούργου φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της εθνικής κι από τότε χρίστηκε 4 φορές διεθνής με τους «τρικολόρ», με την φιλοδοξία να συμμετάσχει στο πρώτο του παγκόσμιο κύπελλο το καλοκαίρι του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του μετρά 60 συμμετοχές με την φανέλα της Μονακό, όπου σκόραρε 27 φορές και μοίρασε 16 ασίστ μετά το ντεμπούτο του στις 2 Δεκεμβρίου 2015 εναντίον της Καέν. Τον Ιούλιο του 2016, σε ηλικία 17 ετών, κατάκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική Γαλλίας κάτω των 19 ετών, πετυχαίνοντας 5 γκολ στη διάρκεια της διοργάνωσης, λίγους μήνες πριν καθιερωθεί στην ενδεκάδα των Μονεγάσκων που κατάκτησαν τον τίτλο της Ligue 1.

Η άφιξη του Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν, την ομάδα της καρδιάς του, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη των μεγάλων φιλοδοξιών που έχουν οι διοικούντες και της αποφασιστικότητας να φέρουν στην ομάδα τους πιο ταλαντούχους παίκτες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

«Είναι τεράστια η χαρά μου που υπέγραψα στην Παρί», τόνισε ο νεαρός άσος μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του και συνέχισε: «Για κάθε μικρό σε ηλικία παίκτη από το Παρίσι, είναι συνήθως ένα όνειρο να φορέσει την φανέλα της ομάδας και να αισθανθεί την μοναδική ατμόσφαιρα του “Παρκ ντε Πρενς”.

Πραγματικά ήθελα να γίνω μέλος αυτού του project, που είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Με τους νέους μου συμπαίκτες σκοπεύω να συνεχίσω να βελτιώνομαι ποδοσφαιρικά σε συνδυασμό με το να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους μεγάλους στόχους που έχει θέσει.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, τόνισε: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση καλωσορίζω τον Κιλιάν Εμπαπέ στην οικογένεια της ομάδας». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter