H Μέρκελ θέλει να συναντηθεί το συντομότερο με τον Πούτιν

H Μέρκελ θέλει να συναντηθεί το συντομότερο με τον Πούτιν

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει σύντομα να έχει μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν 

«Νομίζω ότι θα συναντηθούμε στον ορατό μέλλον, αλλά ημερομηνία δεν υπάρχει ακόμη», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος . «Κατά την άποψη μου ο αριθμός των θεμάτων , από την Ουκρανία και το φυσικό αέριο έως το μεγάλο θέμα που λέγεται ΄Συρία’ επιβάλλουν άμεση ανταλλαγή απόψεων», προσέθεσε η Μέρκελ. Κατά την άποψη της, πρέπει να διατηρηθούν οι δίαυλοι διαλόγου με τη Ρωσία . Σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν την κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2 , το θέμα της Ουκρανίας και την κατάσταση στην Συρία. 

Ρόλο διαμεσολαβητή επιθυμεί το Βερολίνο

Η Γερμανία διαδραματίζει έναν ειδικό μεσολαβητικό ρόλο που της επιτρέπει να διατηρεί ανοικτό το παράθυρό διαλόγου με τη Ρωσία αναφορικά με την κρίση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Καναδή ομόλογό του Κρίστια Φρίλαντ ο Μάας επεσήμανε ότι η ειρηνευτική διαδικασία για τη Συρία, η οποία έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, θα συζητηθεί στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 7 (G7) που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Τορόντο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter