Η μητέρα του Αμίρ στέλνει επιστολή στον Τσίπρα: Σας ευχαριστώ, αλλά…

Η μητέρα του Αμίρ στέλνει επιστολή στον Τσίπρα: Σας ευχαριστώ, αλλά…

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η μητέρα του Αμίρ, του 11χρονου μαθητή που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση με πέτρες στο σπίτι του στη Δάφνη.

Η επιστολή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αφγανό μαθητή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Αρζού Χιματιάν, μητέρα του Αμίρ, εκφράζει μεν τις ευχαριστίες της προς τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζει δε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η διαίρεση των οικογενειών των προσφύγων. Όπως αναφέρει, ο αδελφός της βρίσκεται στη Λέσβο ενώ ο άντρας της στη Γερμανία, με αποτέλεσμα η ίδια να έχει μείνει μόνη της με τα τρία ανήλικα παιδιά.

Χαρακτηρίζει δε δυσφήμιση για την Ελλάδα την επίθεση των φασιστοειδών στο σπίτι της.

Σημειώνεται ότι με το αίτημα της επανένωσης των οικογενειών τους 14 πρόσφυγες πραγματοποιούν απεργία πείνας στο Σύνταγμα.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Πρώτα σας ευχαριστώ θερμά. Επιτρέψτε μου ως αιτούσα άσυλο, ως μητέρα και ως Αφγανή γυναίκα να σας αναφέρω κάποια ζητήματα.

Το περιστατικό που συνέβη σε μένα και τα παιδιά μου ήταν τρομακτικό αλλά είναι πιο τρομακτικό και θλιβερό για σας, για την Ελλάδα. Δυσφημεί την Ελλάδα κι εσάς. Να προσέχετε.

Είμαι μια γυναίκα με τρία ανήλικα παιδιά που δεν έχουμε κάποιον να μας προστατεύσει. Ο αδελφός μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια διαμένει στο Hot Spot της Μυτιλήνης σε πολύ άσχημη κατάσταση. Χρειάζομαι τον αδελφό μου δίπλα μου. Βοηθήστε με να τον έχω δίπλα μου.

Ο σύζυγος μου είναι αιτών άσυλο στη Γερμανία. Βοηθήστε με να επανενωθούμε με τον άντρα μου. Τα παιδιά μου χρειάζονται τον πατέρα τους.

Δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά και χιλιάδες άλλοι περιμένουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες.

Ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,

Αρζού Χιματιάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter