Η Μιράντα μιλάει για fake news, επιμένει στις καταγγελίες της και προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Η Μιράντα μιλάει για fake news, επιμένει στις καταγγελίες της και προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η Μιράντα Ξαφά κατά της Εφημερίδας των Συντακτών για τα όσα αναφέρει ρεπορτάζ σχετικά με ομιλία της στο Λονδίνο όπου σύμφωνα με την εφημερίδα εξέφραζε την εκτίμηση μεταξύ άλλων πως δεν θα κλείσει η αξιολόγηση. 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα “Liberal” η κ. Ξαφά διαψεύδει τους ισχυρισμούς της εφημερίδας.

«Ζούμε σε μια παράλογη εποχή που κατασκευάζονται “ειδήσεις” χωρίς όσοι τις μαγειρεύουν να κάνουν καν το κόπο να τις κάνουν να φαίνονται αληθοφανείς. Είναι η τακτική των fake news, την αθλιότητα της οποίας για να την αντιληφθεί στην ολότητά της κάποιος θα πρέπει να την βιώσει προσωπικά. Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδας του μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό», υποστηρίζει η κ. Ξαφά και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας που είναι και η ουσία, η κυβέρνηση καλά θα κάνει αντί να αναζητά σωσίβια στα fakenews, να συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που προκαλεί η υπερφορολόγηση και ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η τριτοκοσμική προπαγάνδα είναι ασυμβίβαστα. Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται από προπαγανδιστές. Έρχονται όταν υπάρχουν θετικές οικονομικές προσδοκίες και πραγματική βούληση για μεταρρυθμίσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter