Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για εσκεμμένη παραπληροφόρηση στην υπόθεση Σκριπάλ

Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για εσκεμμένη παραπληροφόρηση στην υπόθεση Σκριπάλ

Η Ρωσία έχει κάθε λόγο να προσάψει στο Λονδίνο κατηγορίες για εσκεμμένη παραπληροφόρηση, προπαγάνδα και χειραγώγηση της κοινής γνώμης στην υπόθεση της δηλητηρίασης του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δει ούτε τον Σεργκέι Σκριπάλ, ούτε την κόρη του Γιούλια, και μάλιστα ένα μήνα μετά την δηλητηρίαση τους, ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα.

Σήμερα – συνέχισε η Ζαχάροβα – τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης συγκρίνουν το περιστατικό που σημειώθηκε στο Σάλσμπερι με την δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα της FSB και υπηκόου της Μεγάλης Βρετανίας Αλεξάντρ Λιτβινένκο. «Υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά, που είναι προφανής» είπε η Ζαχάροβα και συνέχισε λέγοντας ότι «τότε είχαμε δει τουλάχιστον φωτογραφίες του Λιτβινένκο, έστω τη μορφή του» ενώ «όσον αφορά τους Σκριπάλ, έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας και μέχρι στιγμής κανείς δεν τους έχει δει».

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να έρθει μαζί τους σε επαφή με κάποιο τρόπο, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η ρωσική πλευρά, αν και η Ρωσική Ομοσπονδία έστειλε στην βρετανική πλευρά την σχετική νότα ώστε να της δοθεί αυτή η δυνατότητα» είπε η Ζαχάροβα, τονίζοντας ότι «οι διαρροές στον Τύπο σε σχέση με την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου και της κόρης του γίνονται εσκεμμένα».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «ακόμη και αντιπαραθέτοντας επιφανειακά γεγονότα και συμπεράσματα δεν μένει καμία αμφιβολία για το ότι όσα συμβαίνουν συνιστούν μια προβοκάτσια που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με άσχημο τρόπο, ακόμη και από την άποψη της λογικής και των υπολογισμών».

Εκτός των άλλων όπως είπε η Ζαχάροβα, η άρνηση του Λονδίνου να δώσει βίζα στην Βικτόρια Σκριπάλ (ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ-σ.σ.) οφείλεται σε πολιτικού λόγους.

Στις 4 Μαρτίου ο Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην Ρωσία για διενέργεια κατασκοπείας υπέρ της Μεγάλης Βρετανίας και η κόρη του Γιούλια δηλητηριάσθηκαν σύμφωνα με την εκδοχή του Λονδίνου, με νευροπαραλυτική ουσία. Το Λονδίνο ισχυρίσθηκε ότι η ουσία αυτή παρασκευάστηκε στην Ρωσία, ενώ η ρωσική πλευρά αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς θεωρώντας τους εικασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter