H ΝΔ δεν θέλει δέκα κάλπες για τη Novartis – Αντιπροτείνει μία ο Μητσοτάκης

H ΝΔ δεν θέλει δέκα κάλπες για τη Novartis – Αντιπροτείνει μία ο Μητσοτάκης

Την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηθεί μόνο μία κάλπη και όχι δέκα (σ.σ. όσοι είναι οι κατηγορούμενοι) για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε άγνοια για τις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, με βάση τα πρόσφατα περιστατικά στα Ίμια.

Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η πρόταση του κόμματός του είναι να στηθεί μία και μόνο κάλπη που θα αφορά τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής. «Λέμε ναι στην Επιτροπή» τόνισε και επισήμανε πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους κατηγορούμενους να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τοξικές επιπτώσεις τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία, με αφορμή τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το Novartis – Gate, ενώ υπονόησε πως φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ στελέχη εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη αφορά τη πρώην υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Άγνοια για τα ελληνοτουρκικά

Άγνοια δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο των τεταμένων -το τελευταίο διάστημα- ελληνοτουρκικών σχέσεων. «Δεν έχω καμία ενημέρωση» απάντησε σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε πως δεν έχει να συζητήσει τίποτα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε δηλώσει την πρόθεση να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. «Αν έχει να μου πει κάποιος κάτι είναι ο πρωθυπουργός» κατέληξε.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Λαγκάρντ

Νωρίτερα, αξιωματούχος της ΝΔ αποκάλυψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στο Μόναχο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις με φόντο το Novartis – Gate, ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε ανεπιτυχώς να διχάσει τη ΝΔ με το Μακεδονικό και δεν θα το καταφέρει ούτε με το σκάνδαλο Novartis. Ερωτηθείσα η εν λόγω πηγή για το γεγονός ότι κανένα άλλο μέλος της Κ.Ο. του κόμματος δεν τοποθετήθηκε μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, εκμυστηρεύτηκε πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρενέβη τονίζοντας: «Πρόεδρε μας κάλυψες όλους», ενώ και ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την άποψη πως ο πρόεδρος της ΝΔ κάλυψε πλήρως με όσα είπε την Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter