Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Αλαλούμ στην Πειραιώς

Η ΝΔ… ντρέπεται να πει ότι καταψήφισε στην Ευρωβουλή το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία

Προσπαθώντας να μην ακυρώσουν την επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ, που εξαπέλυσε νέα επίθεση για το θέμα των βλημάτων, πηγές της Πειραιώς, ενώ διευκρίνιζαν όλο το απόγευμα ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν το σύνολο του ψηφίσματος για το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία, αποσιώπησαν ότι όντως οι ευρωβουλευτές του κόμματος καταψήφισαν το επίμαχο άρθρο.

Όπως δήλωσε στο documentonews.gr o ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, όντως η ευρωομάδα τoυ κόμματος καταψήφισε την παράγραφο 15.2 στο πλαίσιο της απόφασης του συνόλου των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, στο οποίο η ΝΔ ανήκει και με τη λογική ότι ήταν εξαιρετικά αυστηρή καθώς απέκλειε κάθε δυνατότητα πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Κατά τον κ. Κύρτσο, τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνουν οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, οι οποίες έως τώρα δεν αξιοποίησαν και προγενέστερα σχετικά ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εμμέσως απέδωσε το θόρυβο που προκλήθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απεμπλακεί από την υπόθεση της πώλησης των όπλων και υποστήριξε, συμφώνως προς τη γραμμή του κόμματός του, ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω ψήφισμα ως «σανίδα σωτηρίας».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.