Η ΝΔ… ντρέπεται να πει ότι καταψήφισε στην Ευρωβουλή το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία

Η ΝΔ… ντρέπεται να πει ότι καταψήφισε στην Ευρωβουλή το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία

Προσπαθώντας να μην ακυρώσουν την επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ, που εξαπέλυσε νέα επίθεση για το θέμα των βλημάτων, πηγές της Πειραιώς, ενώ διευκρίνιζαν όλο το απόγευμα ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν το σύνολο του ψηφίσματος για το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία, αποσιώπησαν ότι όντως οι ευρωβουλευτές του κόμματος καταψήφισαν το επίμαχο άρθρο.

Όπως δήλωσε στο documentonews.gr o ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, όντως η ευρωομάδα τoυ κόμματος καταψήφισε την παράγραφο 15.2 στο πλαίσιο της απόφασης του συνόλου των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, στο οποίο η ΝΔ ανήκει και με τη λογική ότι ήταν εξαιρετικά αυστηρή καθώς απέκλειε κάθε δυνατότητα πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Κατά τον κ. Κύρτσο, τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνουν οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, οι οποίες έως τώρα δεν αξιοποίησαν και προγενέστερα σχετικά ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εμμέσως απέδωσε το θόρυβο που προκλήθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απεμπλακεί από την υπόθεση της πώλησης των όπλων και υποστήριξε, συμφώνως προς τη γραμμή του κόμματός του, ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω ψήφισμα ως «σανίδα σωτηρίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter