Η ΝΔ πανηγυρίζει που το ΣτΕ ψηφίζει Μεσαίωνα!

Η ΝΔ πανηγυρίζει που το ΣτΕ ψηφίζει Μεσαίωνα!

Με τις πλέον σκοταδιστικές και αναχρονιστικές απόψεις ταυτίζεται η Νέα Δημοκρατία καθώς χειροκροτεί την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών αφού με τον τρόπο αυτό μπορεί να «αγκαλιάσει»| τα πλέον συντηρητικά στοιχεία της κοινωνίας, επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, ξεκινά με μια καθαρά μικροπολιτική κριτική αφού μιλά για «νέο πλήγμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Υπουργείο Παιδείας».

Στην ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ αποφεύγουν να αναφερθούν στην ουσία της απόφασης που πηγαίνει την ελληνική κοινωνία χρόνια πίσω και απλά αναμασά τα περί αντισυνταγματικότητας:

«Χθες, νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, για ριζική αλλαγή στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο δημοτικό και το γυμνάσιο, είναι πολλαπλά αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».

Και επειδή ο στόχος δεν είναι η πρόοδος της κοινωνίας, παρότι δηλώνουν νεοφιλελευθέροι «προοδευτικοί» συνυπογράφουν σε μια σκοταδιστική ερμηνεία του Συντάγματος.

«Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά “κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας”»

Η αλήθεια είναι πως μετά την ακροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας, κανείς δεν θα περίμενε μια διαφορετική θέση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter