Η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα!

Η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα!

«Και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα» εμφανίζεται ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, επιδεικνύοντας την πρόθεσή του να ψηφίσει η ΝΔ τις διαρθρωτικές αλλαγές και παράσχοντας νέες διαβεβαιώσεις ότι το κόμμα του θα εφαρμόσει τα δημοσιονομικά μέτρα, αναχωρεί σήμερα για τη Μάλτα προκειμένου να παραστεί στο συνέδριο του ΕΛΚ.

Στο περιθώριο των εργασιών του έχει ήδη επιδιώξει συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες.

«Υπερψηφίζουμε τυχόν θετικές διαρθρωτικές αλλαγές» δήλωσε χθες , σημειώνοντας μάλιστα ότι μεταφέρει την επίσημη θέση της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης. Εξάλλου, στη λογική που έχει ήδη κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε νέα διαπιστευτήρια προς τους δανειστές, επισημαίνοντας πως «η Ν.Δ. αναγνωρίζει ότι η χώρα έχει συνέχεια» και άρα ….θα εφαρμόσει τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν.

Δεν πρέπει να θεωρηθεί εξάλλου τυχαίο και ανεξάρτητο από τις διαπραγματεύσεις , το γεγονός ότι αμέσως μετά την αποκάλυψη Σαπέν ότι το ΔΝΤ ζητά και τη δέσμευση της ΝΔ για το νέο πακέτο μέτρων, – την οποία ζήτησε και ο Σόιμπλε-η ΝΔ έσπευσε να δηλώσει ότι συναινεί στις επιταγές των δανειστών για τη ΔΕΗ. Η ΝΔ θα προχωρήσει στην πώληση λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΣΦΑ, διαβεβαίωσε η αξιωματική αντιπολίτευση πριν από λίγες μέρες , παρουσιάζοντας το κυβερνητικό της πρόγραμμα για τα ενεργειακά΄.

Ενδιαφέρον επιπλέον έχει ότι με μια ιδιαίτερα προσεκτική διατύπωση, ο κ. Βορίδης , προσπάθησε να …κλείσει σε μικρότερο πακέτο τις προσδοκίες από μια ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή: «Θα εξετάσουμε ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει η οικονομία να εφαρμόσουμε την οικονομική πολιτική μας και τα μέτρα που προτείνουμε», δήλωσε.

Κατά τα άλλα , ο κ. Βορίδης, επέμεινε στην άποψη του κόμματος ότι «δεν ψηφίζουμε το δημοσιονομικό πακέτο και σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα αντίμετρα… Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τα θετικά και να καταψηφίσουμε τα αρνητικά, αφού πρόκειται για πακέτο» …

Δηλωτική της μερικής αλλαγής στάσης της ΝΔ αναμένεται ότι θα είναι και η σημερινή, πρωινή συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος , υπό την Προεδρία του Κ. Μητσοτάκη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter