Η ΝΔ τίναξε στον αέρα τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Η ΝΔ τίναξε στον αέρα τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Στον αέρα τίναξε η ΝΔ τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με αποκλειστικό θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Πρόκειται επί της ουσίας για τη σύσταση μιας μόνιμης δομής, υπό τον εκάστοτε Πρωθυπουργό, για τη διαχείριση κρίσεων με ιεραρχία και υπηρεσίες με ειδικούς επιστήμονες και αναλυτές όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ και σε άλλα κράτη. Θέμα δηλαδή αρκούντος σοβαρό που άπτεται της ασφάλειας της χώρας.

Για το θέμα είχαν ενημερωθεί, από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, όλα τα κόμματα από τον περασμένο Αύγουστο και συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου και δεν είχε κανένας εκφράσει αντιρρήσεις για τη μονοθεματική ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης. Τους είχε ζητηθεί μάλιστα να στείλουν τις προτάσεις τους και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το Ποτάμι ανταποκρίθηκε.

Κι ενώ στη σημερινή συνεδρίαση προσήλθαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Μαρία Τριανταφύλλου και ο Πάνος Τριγάζης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γiώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Σαββίδης από τη ΝΔ, ο Ανδρέας Λοβερδος και η Σιλβάνα Ράπτη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης από το Ποτάμι, ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Ελευθέριος Καραγιάννης από τους ΑΝΕΛ και τέλος η Ελένη Μαρτσούκου από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε ξαφνικά τη διεύρυνση της ατζέντας.

Συγκεκριμένα ζήτησε να συζητηθούν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στο Κόσσοβο, τα Ελληνοτουρκικά και Ελληνορωσικά κ.α., γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και των εκπροσώπων των υπολοίπων κομμάτων με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και ο κ. Κουμουτσάκος να προβεί σε δηλώσεις έξω από το ΥΠΕΞ.

Τελικά η συνεδρίαση του ΕΣΕΠ συνεχίζεται χωρίς τη συμμετοχή του κ. Κουμουτσάκου και της ΝΔ.  

Διαβάστε ακόμη: Το fake news της ημέρας, ευγενική χορηγία του Γιώργου Κουμουτσάκου (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter