Η ΝΔ ζορίζεται και όλα της φταίνε

Η ΝΔ ζορίζεται και όλα της φταίνε

Είναι κατανοητό πως η Νέα Δημοκρατία δεν περνά τις πιο ευχάριστες στιγμές της, στιγμές που έχουν ακροδεξιές και φιλοακροδεξιές υπογραφές.

Τη μία τα πόθεν έσχες, την άλλη τα paradise και panama papers, μετά οι ακροδεξιές κορώνες, ο εναγκαλισμός με τον λαϊκισμό και βέβαια το Novartis_Gate.

Η εξωτερική πολιτική – και αυτή – θυσιάζεται στο βωμό της ψηφοθηρίας, αφού όλα πρέπει να λειτουργούν μικροκομματικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν από 24 ώρες με αφορμή το επεισόδιο στα Ίμια φώναζαν πως η κυβέρνηση δεν είχε αντιδράσει, μετά κύκλοι του προέδρου της Ν.Δ. έλεγαν πως δεν θα δεχόταν ενημέρωση αλλά μόνον από τον πρωθυπουργό.

Μπορεί το θέμα να ετέθη στο ΝΑΤΟ και διπλωματικά σε πολλές «κομβικές» χώρες, μπορεί να έχουν γίνει δηλώσεις σαφείς και ξάστερες αλλά για τη Νέα Δημοκρατία μία είναι η επωδός: Πώς θα κερδίσει ψήφους και πως θα πέσει η κυβέρνηση…

Τώρα στη ΝΔ δεν της άρεσε η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών που κατά τη ΝΔ έγινε για εσωτερική κατανάλωση.

«Χρειάστηκαν 15 ώρες για να αντιδράσει ο κ. Κοτζιάς στην πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους, εντός των χωρικών μας υδάτων, στην περιοχή των Ιμίων. Δυστυχώς, ενώ διευρύνεται η τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει -και σε αυτό το μέτωπο- να ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση», σχολίασε η ΝΔ.

Και προσθέτει ότι «θα ήταν πιο χρήσιμο να ενεργοποιεί εγκαίρως κάθε διπλωματικό μέσο για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας που τόσο απροκάλυπτα αμφισβητεί η Τουρκία. Και να φροντίζει εκ των προτέρων για τη θωράκιση των εθνικών συμφερόντων».

Και ο κάθε νοήμον άνθρωπος αναρωτιέται τι σημαίνει «εγκαίρως»… σε θέματα που ούτε σημερινά είναι ούτε εύκολα σε κάθε επίπεδο. 

Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία για τη Ν.Δ. Εξάλλου και στο σκάνδαλο Novartis η λογική και η ευθύνη έχουν κάνει φτερά… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter