Η Νέα Δημοκρατία επιμένει να γίνει απόντος του Τσίπρα η συζήτηση για Καμμένο – Αιφνιδιασμός από την επιστολή του Πρωθυπουργού

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει να γίνει απόντος του Τσίπρα η συζήτηση για Καμμένο – Αιφνιδιασμός από την επιστολή του Πρωθυπουργού

Αιφνιδιάστηκε η ΝΔ από την απόφαση του Πρωθυπουργού να είναι παρών στη συζήτηση επί της επερώτησης της ΝΔ για την «πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».

Με ανακοίνωσή της κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για πανικό και « ζητά να ορίσει ο ίδιος μια νέα συζήτηση στη Βουλή , όποτε το επιθυμεί», ενώ ταυτοχρόνως επιτίθεται και στον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας του « να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία». 

Η ΝΔ καταλήγει μεν με υπαινιγμούς ότι θα δώσει συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα, δε σηκώνει ωστόσο το γάντι που έριξε ο Πρωθυπουργός με την απόφασή του να παραστεί ο ίδιος στη συζήτηση. «Η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών» σημειώνεται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του.

Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών.

Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter