Η νέα Siemens του Κυριάκου. Φίλος και υποστηρικτής του ο mister Novartis, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το Docville και το HOT DOC

Η νέα Siemens του Κυριάκου. Φίλος και υποστηρικτής του ο mister Novartis, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το Docville  και το HOT DOC

Αποκαλύπτουμε τα email της μεγάλης φιλίας Μητσοτάκη – Φρουζή. Όχι μόνο γνωρίζονταν αλλά του διοργάνωνε δείπνα με επιχειρηματίες. Στήριξη στον καλό φίλο η θεωρία περί σκευωρίας.

-Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: Ποια είναι τα στελέχη της ΝΔ που πιάστηκαν στα πράσα. Όλες οι συνομιλίες και οι κομματικές σχέσεις με Σαμαρά. Εμπλέκουν τον Μαρκογιαννάκη. Τι απαντά ο πρώην υπουργός.

-ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΜΟΣ: Έπεσε στη… μαύρη τρύπα. Το άκρον άωτον του δημοσιογραφικού κουτσαβακισμού

-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Σπύρος Δανέλλης: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει ενοχλητικές φωνές»

Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζεται ως ένας Ευρωπαίος ηγέτης»

Θανάσης Παπαχριστόπουλος: «Ο Λαζαρίδης θα λειτουργεί ως βουλευτής της πλειοψηφίας»

-Μαρινάκης-Σαββίδης: Από ορκισμένοι εχθροί, «σύμμαχοι» σε όλα με ντιλ για ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα.

-Φοροδιαφυγή: Στη φάκα 600 επαγγελματίες που έκρυψαν από την εφορία 240 εκατ. ευρώ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: Ποιοι χάνουν την προστασία της κατοικίας τους και ποιοι πρέπει να επανυποβάλλουν αίτηση

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Επανέρχονται επιδόματα και πολυετίες στους μισθούς για πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζομένους

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: «Τουρίστες, go home, πρόσφυγες, καλώς ορίσατε». «Ναι» σε 300.000 μετανάστες, «όχι» σε 32 εκατ. τουρίστες.

Η σκοτεινή πλευρά του Μουντιάλ, στο HOTDOC 

Το HOT DOC αφήνει στην άκρη την λαμπερή όψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φέρνει στην επιφάνεια τη σκοτεινή πλευρά της διοργάνωσης και σας παρουσιάζει την ιστορία των Μουντιάλ μέσα από προπαγάνδες, δικτατορίες, πολιτικές αντιπαραθέσεις, πολέμους, στημένους αγώνες, ανεξέλεγκτες μάχες χορηγών, βεντέτες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Η σκοτεινή πλευρά της μπάλας σε ένα τεύχος 48 σελίδων.

Το Swinging London, στο Docville

Το Swinging London άλλαξε τον κόσμο τη δεκαετία του ’60 και μετέτρεψε το Λονδίνο σε ναό όλων των μορφών τέχνης.

Μια ομάδα κινηματογραφιστών απέδωσε μοναδικά το κλίμα της εποχής και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης με αφορμή την επανακυκλοφορία του «Darling» καταγράφει τις σημαντικότερες ταινίες της «βρετανικής επανάστασης».

Ο Γιάννης Στάνκογλου πρωταγωνιστεί στον «Αγαμέμνονα» του Τσέζαρις Γκραουζίνις που θα παιχτεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και αναζητά την αλήθεια του ήρωα του όπως τονίζει στη συνέντευξη του στην Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Σταχυολόγηση των πιο βροντερών αντιδράσεων που προκάλεσε σε ΜΜΕ και social media η ακραία πολιτική Τραμπ στο μεταναστευτικό με δημοσίευση των πιο καυστικών πρωτοσέλιδων σε Time, New Yorker κ.α.

Ο Δανός συγγραφέας Μίκαελ Κατς Κρέφελ βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Η σέχτα» (Ψυχογιός) και είχε με την Εμυ Ντούρου μια διεξοδική συζήτηση για τη Δανία, την εγκληματικότητα και την άνοδο του crime fiction στις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες» ( ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και οι ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Άνδρη Θεοδώτου Ελένη Ουζουνίδου) μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για την παράσταση που θα ανεβεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Το Documento παρουσιάζει το setlist των Arctic Monkeys λίγες μέρες πριν από την εμφάνισή τους στο Rockwave Festival. Στο ρεπορτάζ ο Γιάννης Πούλος.

Μια βραδιά ανατολίτικου τραγουδιού όπου συναντώνται λογοτέχνες και μουσικοί στο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη στο Πήλιο, σε μια εκδήλωση που έχει ετήσιο χαρακτήρα και διοργανώνεται εδώ και μια δεκαετία. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

Με αφορμή το νέο βιβλίο του «Θαμπές ζωές», ο συγγραφέας Γιάννης Παππάς μιλάει στην Εμυ Ντούρου για την ψηφιακή εποχή που αλλάζει τις καθημερινές συνήθειες μας.

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας του αγαπημένου παιδικού ήρωα «Τριγωνοψαρούλη» μιλά στην Αφροδίτη Ερμίδη για τις ιδιαιτερότητες της παιδικής φαντασίας.

O δημοσιογράφος, συγγραφέας και αρχισυντάκτης του online πολιτιστικού περιοδικού www.booksandstyle.gr Πάνος Παπαδάκης ακτινογραφεί για τη στήλη «Ζώντας σε ξένη πόλη» το Λονδίνο, την «πόλη όπου όλα φαίνονται να λειτουργούν διαφορετικά και ανάποδα (ξεκινώντας από την οδήγηση) σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter