Η Νέα Υόρκη διάλεξε το δέντρο για τα Χριστούγεννα! (Photos)

Η Νέα Υόρκη διάλεξε το δέντρο για τα Χριστούγεννα! (Photos)

Στις 29 Νοεμβρίου θα ανάψει φέτος το περίφημο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ροκφέλερ Σέντερ που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Νέα Υόρκη εδώ και δεκαετίες.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης ανακοίνωσαν μέσω twitter ότι το 86ο δέντρο που θα στηθεί είναι ένα νορβηγικό δέντρο, όπως συνήθως, το οποίο καλλιεργήθηκε στην Πενσιλβάνια.

Ωστόσο, δεν ανακοίνωσαν ακόμα τις λεπτομέρειες σχετικά με τις διαστάσεις του δέντρου. Θα κοπεί στις 9 Νοεμβρίου και θα φτάσει στη Νέα Υόρκη δύο ημέρες αργότερα, όπου θα διακοσμηθεί με 50.000 λαμπιόνια κι ένα υπέρλαμπρο αστέρι στην κορυφή από πέτρες Σβαρόφσκι, βάρους 250 κιλών και μήκους 2,8 μέτρων.

Από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ροκφέλερ Σέντερ, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες κατοίκους αλλά κυρίως τουρίστες που επισκέπτονται την πολυσύχναστη μεγαλούπολη κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Παράδοση αποτελεί πλέον και το παγοδρόμιο που στήνεται δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εκτός από αυτά, όπως κάθε χρόνο στην πλατεία έξω από το Ροκφέλερ Σέντερ θα επικρατεί άκρως εορταστική ατμόσφαιρα με κάλαντα να ηχούν από τα μεγάφωνα και πλανόδιους να πωλούν ζεστή σοκολάτα.

Θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από τις περσινές προετοιμασίες…








Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Rockefeller Center

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter