Η Nova συμπαραγωγός της νέας μεγάλης ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης»

Η Nova συμπαραγωγός της νέας μεγάλης ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης»

Η μεγάλη ταινία του Έλληνα δημιουργού Γιάννη Σμαραγδή, «Νίκος Καζαντζάκης» αποτελεί τη νέα συμπαραγωγή της Nova, η οποία στηρίζει έμπρακτα για περισσότερα από είκοσι χρόνια την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία έχοντας επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε εγχώριες παραγωγές και σε περισσότερες από 135 συμπαραγωγές κινηματογραφικών ταινιών. 

Τα γυρίσματα της ταινίας, που διήρκεσαν έξι μήνες και πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, τη Νότια Γαλλία, το Βερολίνο και τη Βιέννη, ολοκληρώθηκαν και η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του post production. Η πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους αναμένεται τον Νοέμβριο του 2017, σε μια χρονιά που έχει ανακηρυχθεί «Έτος Νίκου Καζαντζάκη», με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατό του συγγραφέα, ενώ πρόκειται να παρουσιαστεί σε Ά τηλεοπτική προβολή αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema.

Το σενάριο της ταινίας, βασίζεται στο βιβλίο του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο».

Στην ταινία συμμετέχει ένα λαμπρό καστ ηθοποιών, όπου τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη ενσαρκώνει ο συγκλονιστικός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ενώ η εξαιρετική Μαρίνα Καλογήρου υποδύεται τη σύντροφό του Ελένη. Μεταξύ άλλων ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής υποδύεται τον μικρό Νίκο Καζαντζάκη, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία. Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του. Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, τη σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Alexandros Kollatos, τη Μελίνα Μερκούρη ενσαρκώνει η Ζέτα Δούκα, ενώ στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά είναι ο καταπληκτικός Θοδωρής Αθερίδης. 

Αξίζει να σημειωθεί η συγκλονιστική ερμηνεία του Στάθη Ψάλτη που υποδύεται τον Ηγούμενο της Μονής Σινά, αποτυπώνοντας στην ταινία το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος.

Οι βασικοί συντελεστές της ταινίας είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γιάννης Σμαραγδής, οι παραγωγοί Ελένη Σμαραγδή και Αλέξανδρος Σμαραγδής, ο Γάλλος συμπαραγωγός Vincent Michaud, ο διευθυντής φωτογραφίας Άρις Σταύρου, ο μουσικοσυνθέτης Μίνως Μάτσας, ο ενδυματολόγος/σκηνογράφος Γιώργος Πάτσας, η μοντέζ Στέλλα Φιλιπποπούλου και ο ηχολήπτης Άρης Αθανασόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter