Η Ντόρα το ’χει τούμπανο κι ο Κυριάκος…

Η Ντόρα το ’χει τούμπανο κι ο Κυριάκος…

«Δεν έχω καμία προσωπική σχέση με τον κ. Μαρινάκη, οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες προσδιορίζονται από τον θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς τον συναντούσαν όταν επρόκειτο να δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προ ολίγων ημερών σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Η δήλωση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον λόγο που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί τόσο σφόδρα να δείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον εφοπλιστή όταν η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος είναι κουμπάροι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Την κουμπαριά, που φυσικά δεν είναι μεμπτή αλλά ούτε και άγνωστη στην ελληνική κοινωνία, επιβεβαίωσε στο Documento ο κ. Κούβελος υπογραμμίζοντας παράλληλα τις φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις που διατηρεί με τον εφοπλιστή, των οποίων οι εταιρείες μάλιστα συστεγάζονται στον Πειραιά. Το γεγονός προκαλεί περαιτέρω απορίες γιατί ο κ. Μητσοτάκης, κουνιάδος του κ. Κούβελου, επιχειρεί εκστρατεία απεμπλοκής οποιωνδήποτε σχέσεων με τον εφοπλιστή, την ώρα που ως πρόεδρος της ΝΔ έχει ανάγει ως προσωπική υπόθεση την υπεράσπιση του εφοπλιστή στη Βουλή.

«Είμαστε κουμπάροι και φίλοι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια» αναφέρει στο Documento ο κ. Κούβελος, ενώ σχολιάζοντας τη συγκατοίκηση της εταιρείας του ISK Shipping Ltd με την εταιρεία του κ. Μαρινάκη Capital Ship Management Corporation στην οδό Ιάσονος 3 στον Πειραιά απάντησε: «Νοίκιασα τα γραφεία μου σε αυτό το κτίριο το 1997, ο Μαρινάκης ήρθε περίπου δέκα χρόνια αργότερα». Μάλιστα, ο κ. Κούβελος φαίνεται να θεώρησε τις ερωτήσεις μας αναφορικά με τις σχέσεις του με τον κ. Μαρινάκη ως «προσπάθεια ενοχοποίησης που πρέπει να έχει ανακύψει από κάποιον βλάκα και απορώ πώς μια σοβαρή εφημερίδα, όπως η δική σας, ασχολείται με κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύω να εξυπηρετείτε συμφέροντα κάποιου εσείς. Αποκλείεται» παραγνωρίζοντας ότι το Documento δεν θεώρησε ενοχοποιητικές τις όποιες σχέσεις του με τον κ. Μαρινάκη, αλλά αναρωτιέται τους λόγους για τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να τις αναιρέσει. «Το γραφείο μου κάνει 600 ναυλώσεις τον χρόνο. Ε, λοιπόν, σας ομολογώ ότι έκανα μια ναύλωση για τον κ. Μαρινάκη πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ποιον ενοχοποιεί αυτό;».

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Μητσοτάκη – Μαρινάκη βγήκαν στο προσκήνιο μετά τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη. Ο υπουργός είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη», συμπληρώνοντας: «Μπορείτε να διατηρείτε ό,τι σχέσεις θέλετε, ένα πράγμα δεν μπορείτε. Όταν αυτοί ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter