H ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ στον Μητροπολίτη Σμύρνης

H ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ στον Μητροπολίτη Σμύρνης

Αργά σήμερα το απόγευμα ο Μητροπολίτης Σμύρνης, Βαρθολομαίος, δέχθηκε στο ναΐδριο της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη, την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, οποία αύριο θα αναμετρηθεί για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Γκέζτεπε.

Ο αγώνας θα γίνει σε κλειστό γήπεδο του πολύ γνωστού – και πριν από το 1922- προαστίου Μπουρνόβας. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο πρόεδρος, εκπρόσωπος σε ΠΑΕ ΑΕΚ και ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξανδρος Αλεξίου. Μαζί ήταν και ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος είναι και προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Νίκος Γραμματικός.

Τα μέλη της αποστολής της ΑΕΚ άναψαν κερί στο ναό και προσκύνησαν τις εικόνες των αγίων της Σμύρνης, Βουκόλου και Πολυκάρπου.

Σε ανάμνηση της συνάντησης πρόσφεραν στον Μητροπολίτη Σμύρνης μια φανέλα με τις υπογραφές του προπονητή και όλων των παικτών.

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και επισήμανε ότι το έμβλημα της ΑΕΚ- ο δικέφαλος αετός- ανάγεται στο Βυζάντιο και αποτελεί μέχρι σήμερα έμβλημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επίσης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες των τελευταίων ετών για ανασύσταση της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης, με κορυφαία στιγμή την εκλογή το 2016 Μητροπολίτη για πρώτη φορά μετά το 1922. Υπενθύμισε δε ότι στην ενθρόνιση του ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ο οποίος του πρόσφερε ως δώρο το έμβλημα της ομάδας.

Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε τη σημασία του «ευ αγωνίζεστε», ιδιαίτερα μεταξύ ελληνικών και τουρκικών ομάδων, γιατί αυτό σημείωσε συμβάλλει στη συνεργασία και στην ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των δύο λαών. Επίσης, ανέφερε ότι ο προκάτοχος του Σμύρνης Χρυσόστομος είχε ιδιαίτερη μέριμνα για τον αθλητισμό και ίδρυσε τον Πανιώνιο Σμύρνης.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε ο αυριανός αγώνας να είναι νικηφόρος για την ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος, εκπρόσωπος σε ΠΑΕ ΑΕΚ και ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξανδρος Αλεξίου, εξέφρασε τη συγκίνηση όλων και τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς της ομάδας με την Κωνσταντινούπολη και γενικότερα τη Μ. Ασία.

Τόνισε ότι η ομάδα θα δώσει αύριο τον καλύτερο της εαυτό για να φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα και υποσχεθηκε στον Μητροπολιτη να του στειλει dvd της ταινιας 1968 του Τασου Μπουλμετη σε μουσική Ευανθίας Ρεμπουτσικα , η οποια αναφέρεται στο ευρωπαικό πρωταθλημα στο μπάσκετ που κατεκτησε η ΑΕΚ και στις απελάσεις των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη το 1964.

Για τον αυριανό αγώνα δεν υπάρχει οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων. Μετά από συνεννόηση των δύο ομάδων, το σωματείο της ΑΕΚ δεν παρέλαβε εισιτήρια για το πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί αύριο στον Μπουρνόβα και αντιστοίχως η τούρκικη ομάδα δεν πάρει εισιτήρια για τον επαναληπτικό αγώνα στο ΟΑΚΑ, στις 17 Φεβρουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter