Η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο έχασε 100 κιλά χειρουργικά! (Video+Photos)

Η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο έχασε 100 κιλά χειρουργικά! (Video+Photos)

Ινδοί γιατροί ανακοίνωσαν σήμερα ότι μια Αιγύπτια, η οποία πιστεύεται ότι είναι η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο, υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση καθώς κατάφερε να χάσει 100 κιλά.

Η Έμαν Άχμεντ Αμπντ Ελ Άτι, η οποία ζύγιζε περίπου 500 κιλά, δεν είχε βγει από το σπίτι της στην Αίγυπτο για πάνω από δύο δεκαετίες μέχρι που έφτασε στο Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τον περασμένο μήνα, για να υποβληθεί σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση (Σ.τ.Σ: η βαριατρική είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη νόσο της παχυσαρκίας και τη θεραπεία της με χειρουργικές μεθόδους).

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους όσοι έδειξαν ενδιαφέρον ότι η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Σαϊφί πραγματοποίησε επιτυχώς την χειρουργική επέμβαση στην Έμαν Άχμεντ”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η Έμαν υποβλήθηκε επιτυχώς με αναισθησία σε λαπαροσκοπική γαστροπλαστική sleeve (γαστρικό μανίκι) στις 7 Μαρτίου στο Saifee Hospital χωρίς επιπλοκές.

“Σιτίζεται με ορό. Οι επόμενες κινήσεις της ιατρικής ομάδας που την παρακολουθεί είναι να φροντίσουν όλα τα σχετιζόμενα (με την παχυσαρκία) ιατρικά της προβλήματα, ώστε να είναι σε θέση να ταξιδέψει πίσω στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό”, προσθέτει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Εκπρόσωπος του δρα Μουφαζάλ Λακνταουάλα, ο οποίος είναι επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, δήλωσε ότι το βάρος της 37χρονης Αιγύπτιας έπεσε κάτω από τα 400 κιλά από τις αρχές Φεβρουαρίου που μετέβη στο Μουμπάι.

Η ίδια εκπρόσωπος δήλωσε στο AFP ότι “η Έμαν έχει χάσει περισσότερα από 100 κιλά και αδυνατίζει σταδιακά και σε καθημερινή βάση με τη βοήθεια της θεραπείας και την υποστήριξη (που της παρέχεται)”.

Η Αιγύπτια, η οποία κατάγεται από την Αλεξάνδρεια, μεταφέρθηκε στην Ινδία με ειδικά διαμορφωμένο Airbus στις 11 Φεβρουαρίου.

Η αδελφή της είχε προσεγγίσει τον Λακνταουάλα–έναν ειδικό χειρουργό σε θέματα νοσογόνου παχυσαρκίας–τον Οκτώβριο λέγοντας ότι η Έμαν χρειαζόταν επείγουσα βοήθεια.

Η οικογένειά της τον ενημέρωσε ότι ως παιδί είχε διαγνωστεί με ελεφαντίαση, μία πάθηση που οδηγεί στην υπερβολική διόγκωση των άκρων και άλλων οργάνων του σώματος, γεγονός που ουσιαστικά την είχε καθηλώσει.

Η 37χρονη έχει υποστεί εγκεφαλικό και αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας οφειλόμενα στο βάρος της, μεταξύ των οποίων διαβήτης, υπέρταση, υπερένταση και αυπνίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter