Η Πολιτεία της Ουάσινγκτον, ενάντια στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ

Η Πολιτεία της Ουάσινγκτον, ενάντια στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ

Η Πολιτεία της Ουάσινγκτον θα προσφύγει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια με αίτημα την ανάκληση του διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος μεταναστών από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Μπομπ Φέργκιουσον.

Η Ουάσινγκτον θα γίνει έτσι η πρώτη Πολιτεία που θα στραφεί εναντίον του διατάγματος. Σύμφωνα με τον Φέργκιουσον, την προσφυγή της θα στηρίξουν οι εταιρείες Amazon.com και Expedia Inc που εδρεύουν στην Πολιτεία αυτή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι θα ζητήσει από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ να εκδόσει προσωρινά περιοριστικά μέτρα. Υποστήριξε επίσης ότι η συνέπεια της προσφυγής του θα είναι να ακυρωθεί η εκτελεστική εντολή του Τραμπ σε πανεθνικό επίπεδο.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Ουάσινγκτον, Τζέι Ίνσλι, είπε ότι είναι σημαντικό να κατατεθούν προσφυγές από την ίδια την Πολιτεία και να μην φτάσουν στα δικαστήρια μόνο οι υποθέσεις προσώπων που πλήττονται από την εντολή. “Είναι μια προσβολή, συνιστά κίνδυνο για όλους τους ανθρώπους της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, κάθε θρησκεύματος” τόνισε.

Με το διάταγμα του Τραμπ απαγορεύτηκε η είσοδος των προσφύγων στις ΗΠΑ για διάστημα 120 ημερών, των προσφύγων που προέρχονται από τη Συρία για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα και των πολιτών του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης για 90 ημέρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter