Η πραγματική αιτία της καρατόμησης της Κατερίνας Παπακώστα

Η πραγματική αιτία της καρατόμησης της Κατερίνας Παπακώστα

Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, δεν είχε μόνο εσωκομματική εσάνς, όπως έγραψε το Βήμα, με το ευφάνταστο «Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Για την ακρίβεια, ήταν επιβεβλημένη, λόγω της εξεταστικής για την Υγεία και των εξελίξεων που ακολουθούν.

Η χαμηλών τόνων αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κρίθηκε πως δεν μπορούσε και δεν ήθελε από τη θέση της να υπερασπίσει τον σημερινό αντιπρόεδρο του κόμματος και υπουργό Υγείας επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, Άδωνη Γεωργιάδη.

Άλλωστε η κα Παπακώστα, την οποία έσπευσε να υπερασπιστεί ο Καραμανλικός Ευάγγελος Αντώναρος, φρόντισε, προφανώς όχι άνευ λόγου, να ζητήσει την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, μέχρι να βγει το πόρισμα της εξεταστικής, τρεις ημέρες μετά τα 187 «ναι» έναντι 71 «όχι» της Βουλής, στην πρόταση των συγκυβερνώντων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότησή της, προκειμένου να εξετάσει τα συμβαίνοντα στο χώρο της Υγείας, την περίοδο 1997-2014.

Με την καρατόμηση της κας Παπακώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει πλέον στο οπλοστάσιό του, στον κρίσιμο τομέα της Υγείας, δύο – εγνωσμένων αντιΣΥΡΙΖικών αισθημάτων – στελέχη, τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και γνωστό πολιτικό γυρολόγο Βασίλη Οικονόμου και τον πάλαι ποτέ ΠΟΤΑΜίσιο Ιάσωνα Φωτήλα.

Οι δυο τους, μαζί με τους Γιώργο Βλάχο, Γιώργο Γεωργαντά, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Νότη Μηταράκη και Χρήστο Μπουκώρο, που συμμετέχουν στην εξεταστική, θα σηκώσουν το βάρος στα δύσκολα που έρχονται, κάτι που το γνωρίζουν όλοι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ούτε φυσικά το ότι από την εξεταστική απουσιάζουν όλοι οι πρώην υπουργοί Υγείας της ΝΔ, οφείλεται σε αυτό που διέρρεαν πηγές από το Μοσχάτο, ότι δήθεν «δεν θέλουμε η εξεταστική να γίνει σόου, θέλουμε να γίνει δουλειά σε βάθος». Εκτός κι αν πιστέψει κανείς ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που έχει μετατρέψει σε σόου σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις της Βουλής, επιθυμεί τη δουλειά σε βάθος. Μάλλον το αντίθετο επιθυμεί και γι αυτό δεν έστειλε τους πρωταγωνιστές στο Καπιτώλιο.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter